Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Rabobank DT met sterk team naar Olympia's Tour

Woensdag 08 mei 2013

Elite men - Het Rabobank Development Team komt maandag met een sterk team aan het vertrek in Royal Smilde Olympia's Tour. Titelverdediger Dylan van Baarle is niet de enige kandidaat-winnaar in de ploeg, waar men ook nog kan beschikken over Mike Teunissen, Jasper Bovenhuis en Nick van der Lijke.

De Duitsers Rick Zabel en Ruben Zepuntke waren - net als het genoemde kwartet - al weken voorzien voor deze wedstrijd. Na het wegvallen van Ivar Slik (zie bericht dinsdag) had ploegleider Arthur van Dongen van het Rabobank Development Team nog twee plaatsen over. Die gaan naar Stan Godrie en eerstejaars Merijn Korevaar. "Niemand hoeft eraan te twijfelen dat we klaar zijn voor Olympia's Tour'' sprak Van Dongen dit weekeinde al strijdvaardig. Het opleidingsteam van Rabobank won vanaf 2002 alle edities van deze ronde, met uitzondering van 2010, toen Taylor Phinney de reeks doorbrak en Coen Vermeltfoort genoegen moest nemen met een tweede stek.

Met vertrouwen

Van Baarle kijkt ook dit jaar uit naar de oudste etappekoers van Nederland. "Ik ben al een seizoen lang goed en merkte eind april in de Tour de Bretagne - waar ik de tijdrit won - dat de vorm er nog altijd is. Ik wil opnieuw voor de zege mee strijden in Olympia's Tour.'' Ook zijn ploeggenoot Mike Teunissen - wereldkampioen veldrijden bij de beloften maar hopend op een loopbaan op de weg - heeft toe gewerkt naar de wedstrijd. "Dit is mijn eerste grote doel van het seizoen, hier heb ik mijn wedstrijdschema op afgestemd. Dat ik zondag won in de Hel van Voerendaal en daar eigenlijk een dag lang heel goed was, heeft mijn zelfvertrouwen gesterkt."

Foto: (C) Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl