Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Alkmaar en Sloten verdelen baankampioenschappen

Dinsdag 04 augustus 2015

Track - Omdat de baan in Apeldoorn in ieder geval deze winter nog niet te gebruiken is, heeft de KNWU de baankampioenschappen over het seizoen 2015-2016 verdeeld over Sportpaleis Alkmaar en het Velodrome Sloten (Amsterdam).

In Sloten is er nog wel een voorbehoud, omdat organisator Bruno Walrave wel rond moet komen met de nieuwe exploitant van de wielerbaan, nadat de vorige uitbater plotseling de handdoek wierp. Voorlopig staat het NK Derny ingepland voor 6 december en het NK 50 kilometer voor 13 december. Op 3 en op 17 januari staan ingepland een NK Omnium Sprint en een NK Omnium Duur voor de oudste jeugdcategorieën en de nieuwelingen.

Alkmaar

De belangrijkste elitekampioenschappen worden vervolgens verreden in Sportpaleis Alkmaar. Voorlopig zijn het NK Baan voor de sprint- en de duuronderdelen weer herenigd en staan vooralsnog op 19 tot en met 22 december - en dus niet tussen Kerst en Oud en Nieuw - ingepland. Maar de KNWU benadrukt dat dit nog niet helemaal vast staat. Het NK Stayeren vindt dan ook nog in de kaasstad plaats en wel op 24 januari. 

De Zesdaagse van Amsterdam ontbreekt zoals eerde gemeld op de baankalender van de KNWU.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl