Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bondscoaches tevreden over medailleoogst

Woensdag 05 augustus 2015

Nieuws - Bondscoaches Johan Procee (tandem en cycling) en Fedor Hes (handbiken en tri-cycling) kijken met overwegend positieve gevoelens terug op het wereldkampioenschap aangepast wielrennen.

Op de slotdag van het wereldkampioenschap aangepast wielrennen op de weg heeft Nederland zondag nog vier medailles in de wacht gesleept. Jetze Plat (zilver), Johan Reekers (brons), Laura de Vaan (zilver) en Carmen Koedood (zilver) zette de medailleteller op negen.

Behaalde resultaten
De Nederlandse equipe is teruggekeerd met een gouden (De Vaan – H5), zilveren (Koedood – H2) en bronzen (Odette van Deudekom/Kim van Dijk - tandem) medaille op de tijdrit. Daarnaast waren er zes medailles op de wegwedstrijd. Zilver voor Plat (H5), Vincent Ter Schure/Timo Fransen (tandem), Koedood (H2) en De Vaan (H5). De bronzen medailles gingen naar Van Deudekom/Van Dijk (tandem) en Reekers (H5).

Beter gepresteerd dan vorig jaar
Bondscoach Fedor Hes (handbiken en tri-cycling) kijkt erg tevreden terug op de prestaties van de handbikers. "We hebben dit jaar meer medailles behaald bij het WK dan vorig jaar. Zeker de gouden medaille van Laura de Vaan was natuurlijk een mooi resultaat. Het was alweer een tijd geleden dat we hier de eerste plaats hadden behaald. Bij de mannen handbiken H5 hadden we drie mannen bij de eerste vier. Daarnaast waren twee zilveren plakken voor Carmen ook een mooi succes voor een debutante. We gaan ons de komende tijd compleet focussen op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Met deze selectie hebben we in ieder geval genoeg potentie in huis."Collega Ook Johan Procee, bondscoach tandem en cycling, kijkt een paar dagen later terug op het wereldkampioenschap, waarbij vooral een gevoel van goede inzet overheerst. "Zowel onze tandem- als onze cycling renners hebben op de tijdrit en in de wegwedstrijd met lef gereden. Alles was gefocust op winnen wat af en toe goede en minder goede resultaten opleverde. Vaak waren materiaalproblemen of valpartijen de oorzaken van mindere uitslagen. We hebben tijdens dit kampioenschap een goed beeld gekregen van het huidige niveau. Ik heb er alle vertrouwen in dat we de komende tijd met de selectie een stap kunnen zetten richting een gouden plak tijdens de Paralympics."Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl