Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kelderman: 'Dit is fantastisch, maar Gesink helpen blijft prio.'

Zaterdag 11 mei 2013

Elite men - Wilco Kelderman voegde vandaag een heel mooie witte trui toe aan zijn toch al imposante collectie. Na een sterke tijdrit gaat hij nu aan de leiding in het jongerenklassement van de Giro d'Italia.

De opsomming van witte truien die hij mee naar huis mocht nemen is al groot. Vorig jaar won hij de jongerenklassmenten van het Critérium Du Dauphiné en de Ronde van Californië. Afgelopen maand nam hij 'm mee uit de Ronde van Romandië. En nu heeft hij de leiding genomen in het jongerenklassement van de Ronde van Italië, dus zondag gaat hij van start in de witte Giro-trui, ontworpen - niet onbelangrijk - door topdesigner Paul Smith. "Dat ik in mijn eerste grote ronde in de witte trui rijd, is fantastisch", zegt Kelderman.

Gesink helpen
Maar of hij het wit ook helemaal naar finishplaats Brescia gaat brengen, is nog verre van zeker. "Prioriteit blijft het ondersteunen van Robert Gesink", aldus de jonge coureur over zijn kopman, die nu derde staat in het algemeen klassement. "Pas later deze Giro wordt duidelijk of ik het wit echt kan verdedigen." Kelderman heeft 43 seconden voorsprong om de sterke Pool Rafal Majka (Saxo) en 1.05 op de Italiaan Fabio Aru (Astana).

Foto (c): RSC

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl