Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Marco Polo Team zet vluchtelingenploeg op

Woensdag 16 september 2015

Nieuws - Het Marco Polo Cycling Team gaat na enkele jaren van inactiviteit weer de weg op, met een team dat bestaat uit vluchtelingen.  Het team zal vooralsnog een bescheiden programma rijden op Elite-amateurniveau.

De renners in het team beoefenden de wielersport in het land waar zij uit gevlucht zijn al op het hoogste niveau. De kern van het team zal gevormd worden door renners afkomstig uit Eritrea. Met het nieuwe initiatief wil Marco Polo Cycling gevluchte wielrenners helpen om hun talenten verder te ontwikkelen en ook te integreren in Nederland of omringende landen. Ook in de begeleiding en organisatie van het team zullen vluchtelingen een kans krijgen om ervaring op te doen. Daniel Abraham, geboren in Eritrea, al jong als vluchteling in Nederland aangekomen, en al jaren actief als renner op semi-profniveau in Nederland zal fungeren als mentor van het team. 

Marco Polo Cycling roept mensen uit de wielerwereld die een bijdrage willen leveren, op om zich te melden. Dat kan middels een mail naar info@worldwidecycling.com. Aangezien het project pas net gestart is, is hulp op velerlei gebied nog welkom: ervaren mensen die deel uit willen maken van het begeleidingsteam, sponsors, suppliers van materiaal, uitnodigingen voor mooie wedstrijden; iedereen die een bijdrage denkt te kunnen leveren, wordt gevraagd zich te melden. Uiteraard kunnen ook vluchtelingen die denken een rol te kunnen spelen, zich melden. Medio oktober zullen meer mededelingen worden gedaan over het team, onder meer over de samenstelling. Ook zal dan een crowdfunding campagne worden gelanceerd.

Foto: © Sportfoto Het Marco Polo Cycling Team was een continentaal team met renners en wedstrijden van over de hele wereld Ook Leon van Bon en Thijs Zonneveld reden bij dit team. 



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl