Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Slippens in een nieuwe rol in Olympia’s Tour

Donderdag 16 mei 2013

Elite men - Hij was er als deelnemer, als koersdirecteur en als bondscoach van de Nederlandse ploeg, maar Robert Slippens keerde deze week terug in Olympia’s Tour in een nieuwe rol. Hij mag de selectie van Nieuw-Zeeland begeleiden in deze zesdaagse etappekoers door Nederland.

“Al jaren wilde ik dit in Nederland van de grond tillen: met de beste baanrenners van het land met een gericht wegprogramma bewijzen dat de combinatie van de weg en de piste goed is voor je ontwikkeling als renner.” Door de bezuinigingen van NOC*NSF kon Slippens niet de rol gaan vervullen die hij bij de KNWU voor ogen had en daarom besloot hij terug te treden toen er nog maar budget bleek voor één baancoach.

Gezin
Of zijn toekomst ook in Nieuw-Zeeland ligt, is helemaal niet zeker. “Ik heb wel met de bond van dit land gesproken bij het WK Baan, maar wil voorlopig mijn gezin even voorrang geven na de tropenjaren die ik achter me heb. Deze eenmalige klus vind ik heel leuk om te doen. We hebben best wat kwaliteit in deze ploeg, zoals wereldkampioen omnium Aaron Gate. Er zijn goede tijdrijders bij ook. Het is mijn taak om ze door deze typische Nederlandse openingsetappes te loodsen, ze te vertellen waar ze voorin moeten zitten als de wind vrij spel krijgt.’’ Na drie dagen blijkt Cameron Karwowski Slippens’ beste leerling, hij staat zevende op vijftien seconden van leider Coen Vermeltfoort.

Foto (c): Sportfoto  



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl