Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Baarle grijpt macht in Olympia's Tour

Vrijdag 17 mei 2013

Nieuws - Dylan van Baarle heeft met een indrukwekkende solo de vierde etappe van Olympia's Tour op zijn naam gebracht. De renner van het Rabobank Development Team reed op twintig kilometer van het einde weg uit een kopgroep van zes en kwam met ruime voorsprong aan in finishplaats Voerendaal.

Dylan Groenewegen sprintte op circa een halve minuut naar de tweede plaats, Elmar Reinders kwam als derde over de streep. De dagzege was niet de enige prijs voor Van Baarle, hij nam ook de leiderstrui over van Jeff Vermeulen. Met nog een individuele tijdrit over 13,8 kilometer en een omloop voor de boeg begint de renner uit Zoetermeer te geloven in een tweede opeenvolgende eindzege in Olympia's Tour.

Nog een keer knallen

,,Het begint overzichtelijk te worden in het algemeen klassement. Ik wil in de tijdrit zaterdag nog een keer knallen en dan hoop ik dat de winst binnen is." De renners reden in de stromende regen door het Limburgse heuvelland. Een eerste aanval van Van Baarle vroeg in de koers liep op niets uit door een lekke band. Getemperd door zijn ploegleider Arthur van Dongen wachtte hij langer met zijn ultieme aanval. ,,Maar het is wel geweldig om hier zo solo te winnen in dit slechte weer op dit zware parcours."

Van der Zwet uitdager

Arno van der Zwet van het Koga Cycling Team wordt de belangrijkste uitdager van Van Baarle. Die verraste zichzelf vandaag. "Ik geloof dat ik niet eerder zo'n goede uitslag heb gereden in Limburg. Maar ik voelde me - ondanks de regen - heel sterk en kon mee toen Van Baarle op de Eyserbosweg aan de boom schudde. Toen hij nog een keer aanzette, moest ik het antwoord schuldig blijven en probeerde ik het tempo erachter maar zo hoog mogelijk te houden om tijd te pakken op eventuele concurrenten. Het doel is nu om deze tweede plaats vast te houden."

Foto: (C) SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl