Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Michael Boogerd weg bij Roompot na schorsing

Woensdag 06 januari 2016

Nieuws - Michael Boogerd is door de UCI voor twee jaar geschorst en heeft daarom moeten besluiten zijn functie van ploegleider bij Roompot-Oranje Peloton neer te leggen.

De schorsing betekent dat Michael Boogerd twee jaar niet actief mag zijn in de wielersport of andere takken van sport. Daarnaast worden de uitslagen van Boogerd uit alle competitie-resultaten van 2005 tot en met 2007 geschrapt.Boogerd heeft besloten niet in beroep te gaan tegen deze schorsing: ‘Omdat ik net als tijdens mijn vrijwillige openlijke bekentenis op 6 maart 2013 de verantwoordelijkheid draag en de consequenties aanvaard voor beslissingen die ik zelf in het verleden heb genomen.’, aldus Michael Boogerd. Boogerd legt zich bovendien neer bij de duur van de schorsing van 2 jaar en komt daarom niet in aanmerking voor strafvermindering: "Omdat ik altijd alleen bereid was en ben om mijn eigen verhaal te vertellen en niet over andere renners of begeleiders verklaringen afleg."Bijna drie jaar na zijn eigen bekentenis stelt het Boogerd teleur dat er zoveel tijd overheen is gegaan en hij in onzekerheid heeft moeten zitten alvorens hij deze schorsing opgelegd heeft gekregen.

Team teleurgesteld

Het bestuur, management en de ploegleiding van Roompot – Oranje Peloton hebben met teleurstelling kennisgenomen van de beslissing van de tuchtcommissie van de UCI om Michael Boogerd alsnog voor twee jaar te straffen voor het gebruik van verboden middelen in het verleden. "Met name het verloop en de duur van de gevolgde procedure hebben naar onze mening niet bijgedragen aan een correcte afhandeling van deze kwestie. Wij hebben begrip voor de beslissing van Michael om de uitspraak van de internationale wielerunie niet aan te vechten en er de voorkeur aan te geven een einde te willen maken aan een langdurige periode van onzekerheid. Tijdens een bijeenkomst met alle renners en collega ploegleiders heeft hij dit vanmiddag ook nog eens toegelicht " zegt de ploeg in een mededeling. Teammanager Michael Zijlaard betreurt de beslissing van het tribunaal van de internationale wielerbond.: “Als mede-initiatiefnemer van ons project was Michael van zeer grote waarde in het begeleiden van jonge Nederlandse renners, die zo hun droom waar konden maken. Dat blijft ook het uitgangspunt van ons team. In het afgelopen jaar heeft hij als ploegleider van Roompot – Oranje Peloton veel energie gestoken in het leren van die talenten wat het is om, in deze gelukkig andere tijd, beroepsrenner te zijn. Zijn negatieve ervaringen uit het verleden zijn daarbij juist een motivatie geweest om onze renners hun sport met passie en overtuiging schoon te laten beleven.”



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl