Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin vijfde in openingsrit Oman

Dinsdag 16 februari 2016

Elite men - Tom Dumoulin is goed aan zijn wielerseizoen begonnen. In de Tour of Oman werd de renner van Giant-Alpecin vijfde in de openingsetappe. De zege ging naar Bob Jungels van Etixx-QuickStep. De Luxemburger is ook de eerste leider.

Dumoulin eindigde in een groep van circa vijftien man die geen antwoord bleek te hebben op een ultieme jump van Jungels. Mike Teunissen van Lotto-Jumbo eindigde als 22e. Teunissen meldde na afloop te hopen dat hij zich in dit soort wedstrijden kan profileren. “Ik ben redelijke snel, maar geen echte massasprinter”, legde hij uit. “Dan moet je het hebben van wedstrijden zoals vandaag. Het was een lastige etappe, maar dit is wel het terrein waarop ik me wil gaan toeleggen. Vandaag zat ik net achter de eerste groep en zijn we doorgereden in een poging om terug te komen bij de kopgroep. Dat lukte helaas niet. Hier kan ik mee aan de slag gaan, want over een tijdje wil ik in dit soort wedstrijden om de prijzen strijden.”

De etappe werd gekleurd door en vlucht van vijf renners. Daarbij zaten ook Berden de Vries (Roompot-Oranje Peloton) en Peter Koning (Drapac).



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl