Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympia's Tour is ook welkom in Duitsland

Woensdag 17 februari 2016

Nieuws - Tijdens de vijfde en voorlaatste etappe van Olympia’s Tour op zaterdag 1 oktober in de Noord-Limburgse plaats Reuver doet de ronde de Duitse buurgemeente Brüggen aan. Deze plaats wordt in 2016 nadrukkelijk in het routeschema betrokken.

Zo doorkruist het peloton met internationale wielerbeloften dit keer het centrum, waar dankzij tal van randactiviteiten wordt gezorgd voor extra ambiance tijdens dit Duitse uitstapje van de oudste rittenkoers van Nederland. De rit werd dan ook nadrukkelijk gepresenteerd  als de etappe Reuver- Brüggen-Reuver.

Burgemeester Frank Gellen van Brüggen was aanwezig bij de ondertekening van het contract waarmee wethouder Jan Smolenaars van de gemeente Beesel – waartoe Reuver behoort – en koersdirecteur Thijs Rondhuis van Olympia’s Tour de hernieuwde samenwerking  bekrachtigden. Wethouder Smolenaars liet weten blij te zijn dat de wielerwedstrijd voor internationale beloften juist op zaterdag zijn gemeente aan doet omdat op die manier  zoveel mogelijk inwoners kunnen genieten van de wielersport en de randactiviteiten. Koersdirecteur Rondhuis zei vorig jaar zeer onder de indruk te zijn geraakt van de massale opkomst van het publiek en de gezellige ambiance in finishplaats Reuver.

De route van de vijfde etappe van Olympia’s Tour is vrijwel gelijk aan die van vorig jaar en circa 150 kilometer lang, de belangrijkste wijziging is de nadrukkelijke passage van Brüggen . Er worden drie grote omlopen afgelegd en vervolgens drie plaatselijke ronden in en rond Reuver. Tenslotte werd bekend gemaakt dat via een toertocht ook de sportieve recreant in de gelegenheid wordt gesteld de route van deze rit af te leggen. 



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl