Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ook Overijssel wil Giro d'Italia binnen halen

Donderdag 25 februari 2016

Nieuws - De organisatie van de Ronde van Overijssel heeft gisteren de ambitie uitgesproken dat het, in samenwerking met andere partijen, graag wil kijken of in de toekomst meer grote wielerevenementen naar Overijssel kunnen worden gehaald.

Daarbij valt te denken aan Nederlandse kampioenschappen, maar bijvoorbeeld ook een etappe in de Giro d'Italia. Men hoopte de Italiaanse etappekoers in 2021 naar Overijssel te krijgen. Aan die plannen moet nog vorm worden gegeven, zo stelt men in een bericht.

Meer samenwerking

Om te beginnen slaan de organisatoren van de Ronde van Overijssel, Ronde van Twente en de Districtskampioenschappen wegwielrennen en tijdrijden van Oost Nederland de handen in één. Door gezamenlijk op te trekken willen de organisaties de wielersport in de regio proberen te stimuleren. Door de samenwerking keert het Districtskampioenschap wielrennen na jaren afwezigheid terug in Groot-Agelo, waar de titelstrijd liefst 25 jaar werd verreden. Volgens traditie zal het kampioenschap op Tweede Pinksterdag (maandag 16 mei) worden georganiseerd. Dat is twee dagen na de 64e Ronde van Overijssel.  De tijdrit start en finisht op dinsdag 14 juni in Bornerbroek en de Ronde van Twente, de klassieker waarin de renners van de toekomst hun opwachting maken, staat dit jaar gepland op zaterdag 9 juli.

Foto: © RCS

 



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl