Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

WK Baan: Wild is zevende op omnium

Zondag 06 maart 2016

Track - Kirsten Wild is zevende geworden op het onderdeel omnium. Daarmee sluit de Overijsselse van Hitec Products het wereldkampioenschap op de baan dit jaar af met één medaille.

Ze won zilver op de scratch. Vorig jaar was Wild goed voor brons op het omnium. De winnares werd olympisch kampioene Laura Trott. Kirsten Wild met vertrouwen richting Rio. Het was bepaald niet het makkelijkste weekeinde uit de carrière van Kirsten Wild. Ze was, naar eigen zeggen, “niet voor een zevende plaats naar Londen gekomen.”Uit de puntenkoers, het slotnummer van het omnium, tankte Wild echter het nodige vertrouwen. Ze nam, met een flink tegenstribbelend peloton, een ronde. Dat had ze nog nooit eerder in haar carrière op een belangrijk moment gedurfd. “Nu ga ik een stuk prettiger naar huis”, aldus Wild, die donderdag overigens al WK-zilver op de scratch had gewonnen.

Op de 500 meter verloor Wild veel punten. Dat verbaasde niet. Het nummer ligt haar niet. Bondscoach Jabik-Jan Bastiaans: “We gaan de komende maanden verder zoeken, zullen haar helpen er beter in te worden. Kirsten bewijst hier wel dat ze dingen goed kan aanleren. Ze had ook de souplesse en power om dat rondje te pakken, dat moet haar zelfvertrouwen geven.”

Het omnium werd gewonnen door de Britse Laura Trott. Zij zal in Rio de Janeiro, met de Amerikaanse Sarah Hammer, de favoriet zijn. Wild behoort tot het selecte gezelschap medaillekandidaten. Bastiaans: “Zoals het er nu naar uitziet zal Kirsten, mede door die mindere 500 meter, in Rio op de puntenkoers een inhaalrace moeten maken. Ze heeft nu laten zien dat ze dat kan.” Wild was al geplaatst voor de Olympische Spelen. Maar tijdens de WK werd op alle onderdelen waar Nederland zich nog moest kwalificeren een olympisch ticket afgedwongen.

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl