Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Luijkx: ‘Meerdere sponsorhaakjes hangen uit'’

Vrijdag 31 mei 2013

Elite men - Vacansoleil-DCM heeft nog altijd geen sponsor voor komend seizoen. De tijd begint te dringen voor de ploeg van Daan Luijkx. De algemeen manager hoopt de komende weken door middel van aansprekende resultaten potentiële partijen over de streep te trekken. ‘Dat is nu heel belangrijk.’

Luijkx blijft positief over de zoektocht naar een nieuwe geldschieter, maar feit blijft dat er nog niemand zijn handtekening heeft gezet. “We hebben meerdere haakjes uithangen”, zegt hij op de vrijdag dat zijn ploeg in Amsterdam traint op het onderdeel ploegentijdrit. “Maar een partij moet nog wel toehappen, dat is de realiteit. Daarom hoop ik de komende weken op een paar aansprekende prestaties van onze renners. Daar is het nu echt tijd voor. Ik hoop dat de jongens die in opbouw zijn naar de Tour iets moois laten zien de komende koersen. Dat kan een sponsor over de streep trekken.”

Tijd om te scoren
De resultaten van Vacansoleil-DCM zijn dit seizoen nog niet zo goed als vorig jaar. Toen was bijvoorbeeld Thomas De Gendt al derde geworden in de Giro en won hij daar ook nog eens de rit naar de Stelvio. “Dit jaar hebben we bewust alles op de Tour gezet. En je moet niet vergeten dat we ook veel te maken hebben gehad met blessures. Lange tijd hadden we zeven man aan de kant staan, dan wordt het heel lastig om goed te scoren.”

Amerikaanse markt
Lieuwe Westra won deze maand wel een fraaie rit in de Ronde van Californië. “Daar hebben we heel goed gereden”, zegt Luijkx. “Heel attractief en Lieuwe wint natuurlijk een prachtige rit. Zo’n succes is ontzettend belangrijk. Dan merk je ineens dat je ook dat er weer nieuwe potentiële sponsoren opstaan uit de Amerikaans markt. Daar hebben we een paar interessante gesprekken gehad.”

Midden-Oosten
Ook is het nog altijd mogelijk dat er een sponsor uit het Midden-Oosten aanhaakt. Luijkx: “Daar hebben we een van de haakjes uithangen. En ook dat haakje kan nog altijd worden binnengehaald.” Luijkx hoopt voor de Tour een nieuwe sponsor te kunnen presenteren, maar het is niet van levensbelang. Angst dat zijn ploeg leeggekocht wordt als er niet snel iemand opstaat, is er ook niet. “Er zitten nu zoveel ploegen in onzekerheid, dat iedereen op elkaar wacht. We hebben nog wel even, denk ik.”

Foto (c): Serge Cornelus



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl