Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederland verliest leiding in Nations Cup junioren

Zondag 22 mei 2016

Nieuws - De Trophée Centre Morbihan bracht de Nederlandse juniorenselectie afgelopen weekeinde weinig. In wat KNWU-talentcoach Piet Kuijs één van de minst zware wedstrijden uit de Nations Cup noemt, konden de mannen van oranje hun stempel niet op de Franse rittenkoers drukken.

Daardoor verloor de equipe van talentcoach de leiding in de UCI Nations Cup. Kuijs wilde de wedstrijd zo snel mogelijk achter zich laten. “Dit was niet goed, maar één slechte wedstrijd is geen slecht seizoen.”

De twaalfde plaats van Wout van Elzakker in de tweede rit – een individuele tijdrit – was in de ogen van Kuijs de uitschieter van drie ritten in Frankrijk. “Normaal zijn de ritten tegen de klok ons minste onderdeel, maar daar viel het resultaat me eigenlijk mee. Helaas konden we in de andere twee etappes geen stempel op de koers drukken. In de eerste dag reed een groep weg en werd het klassement gemaakt. We zaten er niet bij. En ook op de slotdag was er niemand mee toen een kopgroep de ruimte nam. Op de één of andere manier zaten we niet in de wedstrijd deze keer.” Wel werd Dennis van der Horst tiende in de slotuitslag.

Kuijs had wel verzachtende omstandigheden voor handen. “Door examenverplichtingen konden we niet onze beste ploeg opstellen. En ook hadden we sommige renners die in eigen land in de Driedaagse van Axel wilden rijden. Maar dat neemt niet weg dat we ook hier renners hadden, die van voren mee hadden kunnen doen. Het gebeurde echter niet. Ik kan dat niet verklaren. Laten we het hoofdstuk maar snel sluiten.” 

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl