Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mobach derde in slotrit Pays de Vaud

Zondag 29 mei 2016

Nieuws - Op de slotdag van de Tour du Pays de Vaud, een wedstrijd in het kader van de Nations Cup voor junioren, was Nederland met een derde plaats voor Jarno Mobach dichtbij de dagzege.  In het eindklassement eindige Mobach op een achtste plaats op 3 minuut 19 van de Zwitserse winnaar Marc Hirschi. Nils Eekhoff viel met een elfde plaats net buiten de top 10.

Talentcoach Piet Kuijs maakte een tevreden balans op. "We waren hier met een tweeledig doel. We wilden jonge renners de kans geven om kennis te maken met een zware etappekoers in Zwitserland en we hadden met Mobach en Eekhoff renners mee, die al een seizoen lang goed presteren. En ook op veel verschillende terreinen. Mobach won Parijs-Roubaix en Eekhoff was daar tweede, maar ook in de bergen kunnen die jongens heel lang mee. In de zwaarste etappe op zaterdagmorgen moesten ze passen op het moment dat de sterksten in koers weg reden, toen zaten ze op hun plaats in een groep daarachter. Maar Mobach kon op zondag met een lastige finale toch weer lang mee en werd derde. Ook reden Jarno en Nils beiden een goede tot verdienstelijke tijdrit."

Wedstrijdverloop

In de proloog op donderdag gaven Mobach en Eekhoff beiden tien seconden toe op de Zwitser Stefan Bissegger, die vorige week in Nederland de Driedaagse van Axel op zijn naam bracht. Een dag later moest Eekhoff alleen de Italiaan Covi voor zich dulden en werd hij tweede. Op zaterdag stonden een bergrit en een rit tegen de klok op het programma. Eekhoff en Mobach hielden de schade in de bergrit net tot onder de drie minuten beperkt, maar daar verloren de Nederlanders wel definitief de aansluiting met de top van het klassement. In de rit tegen de klok werd Mobach vervolgens achtste, om een dag later met een derde plaats de wedstrijd te besluiten.

Goed voor leerproces

Kuijs merkte dat met name Eekhoff - die vorig jaar zesde was als eerstejaars - meer verwacht had van de ronde. "De concurrentie was nu aanmerkelijks sterker, dat speelde een rol. Maar ik vind het ook goed voor het leerproces van deze jongens dat ze merken dat het allemaal niet automatisch gaat. Als je vorig jaar zesde wordt en je bent een jaar ouder, is er niet gezegd dat je direct voor het podium mee gaat doen. Maar Nils is aan een sterk seizoen bezig en leert zijn pluspunten en beperkingen kennen. Ook Jarno maakte weer indruk, ik heb het idee dat hij elke week sterker wordt. We hebben ons kunnen laten zien in deze ronde en de jonge coureurs hebben geleerd wat rijden in de bergen inhoudt.   In het leerproces van al onze renners was dit een belangrijke koers, de resultaten waren goed, dus ik ben over de hele linie tevreden."

 



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl