Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kenny van Hummel bij Wielerfestival Montferland

Woensdag 05 juni 2013

Nieuws - De KNWU Ploegentijdrit is komend weekeinde het afsluitende onderdeel van het Wielerfestival Montferland. Als laatste team in de ploegentijdrit gaat een ploeg met prominente renners van start: Kenny van Hummel, Jelle Nijdam, Matthé Pronk en Daniel Abraham.

Dit viertal gaat de strijd aan met tientallen teams die proberen de snelste tijd neer te zetten op de uitdagende route. Het parkoers begint en eindigt op het ’s-Heerenbergse Stadsplein. Dit is het epicentrum van het Festival, met veel fietsactiviteiten, kraampjes, muziek en terrasjes. Het parkoers gaat vervolgens naar Zeddam, waar de Bovendorpsstraat beklommen wordt – vervolgens naar Beek, en over ’t Peeske terug naar ’s-Heerenberg.

Ook Vera Koedooder doet mee
Dit parkoers wordt ook individueel afgelegd door meer dan honderd wedstrijdrenners, voor het grootste deel aangewezen door bondscoaches van de KNWU. De bekendste naam daarbij is Vera Koedooder (verschillende malen Nederlands en ook Europees kampioene in verschillende wielerdisciplines), die ook vorig jaar bij de vrouwen de snelste tijd neerzette.

Prominententeam ploegentijdrit
Jelle Nijdam was vele jaren professional in bekende Nederlandse teams. Hij won onder meer zes etappes in de Tour de France.
Kenny van Hummel is prof bij Vacansoleil-DCM. Als succesvol sprinter won hij al veel wedstrijden. Kenny is bij het grote publiek ook bekend van zijn heroïsche strijd om in koers te blijven in de Tour de France van 2009.
Matthé Pronk was 12 jaar profwielrenner bij teams als Vacansoleil, Bankgiroloterij en Rabobank. Onlangs verscheen hij nog in De Wereld Draait Door als verklaard tegenstander van dopinggebruik.
Daniel Abraham kwam als 14 jarige alleenstaande asielzoeker naar Nederland, nadat hij zijn ouders verloren had in de strijd tussen Ethiopie en Eritrea. Abraham is geboren in Eritrea, waar wielrennen een grote sport is. Hij wist ondanks de grote tegenslagen in zijn leven, zijn droom waar te maken en werd (semi-) professioneel wielrenner, eerst bij het Marco Polo Cycling Team en vervolgens bij CCN, een derde divisie team uit Brunei.

Het hele programma van het Wielerfestival is te vinden op www.wielerfestivalmontferland.nlEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl