Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boom verslaat Ockeloen in BeachBattle

Zondag 27 november 2016

Offroad - Lars Boom heeft de derde editie van de Subaru Beach Battle van Wijk aan Zee op zijn naam geschreven. De professional van Astana liet bij het laatste keerpunt Jasper Ockeloen de hielen zien en snelde vervolgens naar de overwinning. Bram Rood completeerde als derde opstapper het podium.

Tekst: Dan Rolandus

De strandbikers, met mannen als Ramses Bekkenk (winnaar Hoek van Holland-Den Helder), Stefan Vreugdenhil (winnaar Dijk tot Dijkrace), Bram Imming (winnaar op Texel) en vele ander strandtoppers kregen het direct na de start, zo voor de deur van het strandpaviljoen Sun Sea Bar, door het mulle zand zwaar te verduren. Een lang lint toog op het fraaie gevarieerde parcours richting Noord Pier, die voor het eerst in het parcours was opgenomen. Na het eerste keerpunt formeerde zich een kopgroep van zeven man met de winnaar van vorig jaar, Jasper Ockeloen, Richard Jansen, Ronan van Zandbeek, de niet geheel fitte Ramses Bekkenk, Bram Rood, Rick van Breda, David Dekker en Lars Boom. De acht stormden af op de eerste passage, gevolgd door Bram Imming en Jordy Buskermolen. Lars Boom, Jasper Ockeloen en Bram Rood maakten zich bij de 150 meter lange klim naar Schoos los van de overige strijders. Rood moest al snel afhaken waarop de twee leiders, goed samenwerkend, zich verder onderscheiden van de groep. Nadat Lars Boom al eerder een plaagstootje had gepleegd, liet hij Jasper Ockeloen na het laatste keerpunt met de noorderwind in de rug voor goed de hielen zien. ‘Het was een heel lastig rondje met veel technische stukken, zoals de tunnel en de passage naar omhoog door het losse zand, het klimmetje en het keerpunt bij het hotel (Koershotel Zeeduin bij de Fletcherbocht, DR). Ockeloen sprong weg, terwijl ik even van mijn fiets moest, maar er vervolgens weer snel bijkwam. We liepen snel weg van de andere mannen. In de finale heb ik Ockeloen wat onder druk gezet en ben na het laatste keerpunt van hem weggereden’, aldus beschreef Lars Boom zijn eerste strandrace van het seizoen. De 30-jarige coureur, die het komende seizoen weer zal uitkomen voor Team LottoNL-Jumbo was niet zomaar naar Wijk aan Zee, zo onder de rook van de Hoogovens, gekomen. ‘Deze race was, voordat ik instap in het crossseizoen, heel belangrijk voor mij. Ik wilde heel diep gaan, de intensiteit opschroeven en misschien wil ik ook Scheveningen aanstaande zaterdag meepakken. Maar dat laatste weet ik nog niet zeker. Ik vind wel dat het niveau van de strandraces met mannen als Ronan van Zandbeek en Jasper Ockeloen beter is geworden. De sport wordt ook steeds populairder en het is leuk om te doen. Ik rijd in december een cross in het Baskenland, vervolgens nog eens drie of vier crossen in Spanje, waarna ik op Tweede Kerstdag in Zolder zal instromen’, aldus Lars Boom.

Hoogst haalbare

Bram Rood uit de equipe van KMC Fruit to Go, was content met zijn derde plaats. ‘De start was op het losse zand best lastig, maar bij het eerste keerpunt, nabij de Noord Pier, zat ik weer van voren en kwam ik bij de eerste passage als eerste door. Het leek een harmonica effect, want ik moest na het eerste klimmetje naar de Fletcherbocht even herstellen, waarna ik samen met Ramses Bekkenk tegen de wind in weer bijkwam. Maar in de tweede ronde herhaalde zich dat euvel en moest ik Boom en Ockeloen laten gaan. Zij waren gewoon sterker. Nadat Richard Jansen en later Ronan van Zandbeek eraf moesten, bleven Ramses en ik bij het keerpunt over, waarna ik in het laatste klimmetje naar de finish het podium haalde. Al met al een lang mountainbikeseizoen. Het EK in Scheveningen is een doel. Twee mooie rondjes, leuk voor het publiek en leuk voor de renner. Net als hier in Katwijk. Een prachtig parcours met vijf passages. Dat is leuker rijden dan van A naar B. Na het EK gaat de fiets voor even aan de kant’, aldus de 32-jarige monteur bij Bike Ditec in Noord-Scharwoude. Jasper Ockeloen werd onttroond door Lars Boom. ‘De eerste demarrage na het laatste keerpunt kon ik nog neutraliseren, maar bij de tweede sprong was hij vertrokken’, stelde de winnaar van vorig jaar zich tevreden met de tweede plaats. Nationaal kampioene Pauliena Rooijakkers behaalde haar negende overwinning op rij. De Brabantse deelde het podium met Alieke Hoogenboom (tweede) en Nina Kessler.

Uitslag 3e Subaru Beach Battle Wijk aan Zee: 1. Lars Boom, 2, Jasper Ockeloen, 3. Bram Rood, 4, Ramses Bekkenk, 5, Ronan van Zandbeek, 6. Richard Jansen, 7. Arthur Rutte, 8. Jordy Buskermolen, 9. Rick van Breda, 10. Sjoerd van Ginneken.

Foto: © Directsportfoto.nl/KMC-Fruit to Go



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl