Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groen en Von Berswordt winnen in Burgh-Haamstede

Zondag 26 maart 2017

Offroad - Erik Groen heeft in de X-Treme Mountainbike Challenge Schouwen-Duiveland voor elite/beloften in Burgh-Haamstede onder fraaie weersomstandigheden zijn eerste seizoenzege behaald.

De 27-jarige Apeldoorner uit het Stappenbelt-Specialized MTB team leverde op het Zeeuwse eiland een hevige tweestrijd met de Brabander Jeroen Boelen. Groen, die vorige week in de opener van Berlicum zijn meerdere nog moest erkennen in Hans Becking (CST Sandd American Eagle Mountainbike Racing Team) en zijn doel heeft gericht op de Olympische Spelen 2020 in Tokyo, liet zich op weg naar de finish niet meer door zijn ploeggenoot uit Drunen verrassen. Sam de Nijs (MTB team Noord-Holland) uit Warmenhuizen legde in de tweede wedstrijd om de NL-Cup beslag op de derde plaats.

Sophie von Berswordt uit Maastricht schreef op het fraaie parcours in de heuvels van Burgh-Haamstede de wedstrijd voor elite/beloftevrouwen op haar naam. De Limburgse kreeg Lizzy Witlox uit Eindhoven en Marquerite de Neve uit Woerden mee op het podium. De gebroeders Mick en Tim van Dijcke uit Colijnsplaat legden bij de junioren beslag op respectievelijk de eerste en de derde plaats. Gijs Pennings uit Berlicum werd derde. Julia Boschker uit Woerden zegevierde bij de junior-vrouwen. Perry de Wit uit Middenmeer won bij de nieuwelingen en de Amersfoortse Puck Pieterse was de snelste bij de nieuweling-meisjes.

Foto: © Sportfoto Sophie von Berswordt



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl