Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel imponeert met 8e plek in WB

Zondag 21 mei 2017

Offroad - Mathieu van der Poel heeft indruk gemaakt bij de wereldbekerwedstrijd in Nove Mesto. De Nederlands kampioen veldrijden werd 8e in deze openingmanche van de Coupe du Monde.

De zege ging naar de Zwitser Nino Schurter. Wel zette Van der Poel de snelste rondetijd neer. Hij startte van achteren maar wist dus uiteindelijk tot de top 10 door te dringen.

“Ik ben trots op deze prestatie, maar anderzijds ben ik ook ontgoocheld. Zonder pech was het podium mogelijk”, aldus Van der Poel, die al bij de start werd opgehouden door een val. “Daar begon mijn reeks pech. Ik lag er zelf ook bij en mijn versnellingsapparaat was het grootste slachtoffer. Ik moest het eerste stuk met een zware versnelling afwerken, maar al snel kon ik plekken goedmaken.” In ronde vijf, de voorlaatste, zette hij zowaar de snelste tijd van het hele pak neer, met een zevende plek als gevolg. “Ik was solo op weg naar plaats zeven, maar in de slotfase valt mijn ketting nog twee keer af. Uiteindelijk word ik achtste. Een heel goed resultaat gezien mijn startpositie en de pech onderweg.”

Hans Becking werd vijftiende. Bij de vrouwen werd Anne Tauber (eigenlijk nog -23) verdienstelijke elfde. Annemarie Worst werd vierde bij de beloften-vrouwen.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl