Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wynants en Van Vleuten winnen Hondsrug Classic

Zondag 15 oktober 2017

Offroad - Maarten Wynants heeft de Geopark Hondsrug Classic gewonnen, een MTB Marathon-wedstrijd rond Gasselte.  Bij de vrouwen won wereldkampioene tijdrijden Annemiek van Vleuten.

De Belgische prof van LottoNL-Jumbo bleef in de sprint Gert-Jan Bosman (tweede) en Twan Brusselman (derde) voor. Beide renners komen uit voor Destil-Piels. Zes man reden op de meet af nabij het Nije Hemelriek.

Wynants werd door ploeggenoot Martijn Keizer gewezen op de mogelijkheid om in Drenthe een MTB-wedstrijd te gaan rijden. De Vlaming - die gisteren nog de Tacx Pro Classic in Zeeland reed - reisde gisteravond af naar huize Keizer in Muntendam. "Dat heb ik niet voor niets gedaan. Winnen vind ik altijd mooi, of het nu op de wegfiets of op de mountainbike is. Zo vaak win ik nu ook weer niet. Ik gokte op het laatst vol op de sprint, het was lastig om een verschil te maken. Marc de Maar trok de sprint ongewild voor me aan en zo werd ik perfect naar de zege gepiloteerd." Bosman baalde. "Ik kon niet naar de tien schakelen, nadat ik een blaadje in de mijn versnellingsapparaat kreeg. Misschien mis ik daardoor de zege wel, maar Wynants is natuurlijk ook niet de eerste de beste."

Annemiek van Vleuten won bij de vrouwen. Monique Zeldenrust werd tweede, Kirsten Peetoom derde. Van Vleuten was vorige week Nederlands kampioene MTB Marathon geworden en kon dus in het rood-wit-blauw starten in Drenthe. "Net als vorige week een mooie inspanning in voorbereiding op het EK Baan in Berlijn. Op de mountainbike staat er voor mij minder op het spel dan op de weg en op de piste, maar als ik rijd, wil ik altijd winnen. En op zo'n mooie dag in zo'n mooie omgeving was het de reis zeker waard."

Foto's: © Patrick van der Veen

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl