Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hoogtepunten 2014 (3): Zilver en brons op WK Baan

Maandag 01 december 2014

Nieuws - Het wielerjaar 2014 was bijzonder succesvol voor het Nederlandse wielrennen. De redactie van CyclingOnline.nl selecteerde 25 hoogtepunten van het afgelopen wielerjaar en laat de lezer mee beslissen over wat voor hen hét moment van 2014 was. Onder de inzenders verloten we enkele kalenders van Merida (Cycling Passion 2015) en van Sportfoto.nl, onze fotopartner die zorgt voor het leeuwendeel van de foto’s op onze site. In deel 2: Nederland wint zilver en brons op WK Baan.

Nederland was met een zilveren en een bronzen medaille niet één van de uitblinkers van het wereldkampioenschap op de baan in Cali. Uiteindelijk was het zestal van bondscoach René Wolff goed voor een twaalfde plaats in het medailleklassement. Nederland behaalde de medailles bij de mannen, zilver was er voor Tim Veldt op het omnium, brons voor Matthijs Büchli op de keirin. Vooraf had bondscoach Wolff – die met een smalle selectie werkte in de winter van 2013 op 2014 - ook op twee medailles ingezet.  Voor Veldt was het zilver de bekroning van een terugkeer op het hoogste niveau na enkele mindere seizoenen. De weg omhoog werd weer gevonden door een andere trainingsaanpak. Voor de jonge Büchli was het brons een fraaie bevestiging nadat hij het jaar daarvoor ook een WK-medaille van dezelfde kleur won op het WK.

Wat was uw moment van 2014? Laat het ons weten door een mail te sturen naar redactie@cyclingonline.nl en ding mee naar onze kalenders. Laat ook weten welke kalender uw voorkeur heeft.

Foto: © Sportfoto/Wim Hoste

Moment 1:http://www.cyclingonline.nl/artikel/5574_hoogtepunten_2014_1-_wk_veldrijden_hoogerheide.html

Moment 2: http://www.cyclingonline.nl/artikel/5582_hoogtepunten_2014_2-_wb-zege_van_der_haar.html

www.cyclingonline.nl/artikel/5554_een_jaar_bij_de_les_met_merida_cycling_kalender.html



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl