Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Geen maat op Van der Poel in Hoogerheide

Zondag 25 januari 2015

Offroad - Mathieu van der Poel is overtuigend winnaar geworden van de naar zijn vader Adrie genoemde Grote Prijs. De Brabander reed al in de openingsfase van de WB-slotmanche weg, nadat aanvankelijk Tom Meeusen de kop had genomen. De voorsprong op concurrent Wout van Aert (tweede) bedroeg al snel meer dan een minuut.

Gianni Vermeersch werd derde, Kevin Pauwels stelde met een vierde plaats zijn WB-eindzege zeker. Lars van der Haar was de tweede landgenoot in de uitslag, hij werd vijfde. In de wereldbeker werd hij tweede, Corne van Kessel eindigde als derde.

Test liep uit de hand

Van der Poel had niet het plan om er een show van te maken. 'Ik wilde de anderen eens testen. Toen ik door kwam in mijn eentje en zag dat het nog zeven ronden waren, schrok ik daar even van. Ik heb toen ook iets gas terug genomen omdat ik me niet helemaal wilde opblazen, maar de concurrentie kwam niet dichter bij. Toen ben ik er maar voor gegaan, gewoon ook om in de cross van mijn vader - voor eigen publiek - iets te laten zien aan de toeschouwers. Die hebben me echt enorm gesteund. Ik denk dat ik deze zege niet snel vergeet. Winnen in het rood-wit-blauwe trui in deze cross dat is echt heel speciaal." Van der Poel had niet overwogen zich te verstoppen met het oog op het WK. "Ik was al een favoriet en dat ben ik nog altijd. Voor mezelf ben ik nu geen superfavoriet geworden, maar voor anderen misschien wel. Deze kans om hier te winnen op deze manier wilde ik niet laten lopen. Ik hoop dat ik deze vorm mee kan nemen naar Tabor, dan liggen er kansen."



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl