Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lammerts zet in op drie medailles op WK

Vrijdag 30 januari 2015

Offroad - Hoewel Mathieu van der Poel een bijna zekere medaille bij de beloften inwisselt voor een startplek bij de elite en Marianne Vos in Hoogerheide een slechte generale kende, is bondscoach Johan Lammerts overtuigd dat er kansen liggen voor de KNWU-selectie in Tabor. Hij zet in op drie medailles.

Alleen bij de beloften rekent hij zich op voorhand niet rijk. “Stan Godrie is daar onze enige troef en hij moet wel echt een uitschieter hebben om voor het podium mee te doen. Dat is een medaille waar je niet op kunt rekenen, maar wel op kunt hopen.” Bij de juniorencategorie is Nederland in de breedte steeds sterker, al is gezien het seizoen de Vlaming Eli Iserbyt de grote troef voor de titel, een medaille zit er wellicht in. Lammerts: “We hebben echt een sterke groep, waarbij Max Gulickx een heel seizoen sterk is geweest, maar ook andere landgenoten mooie dingen hebben laten zien. Roel van der Stegen is een onverwachte extra troef, die in Hoogerheide keurig tweede werd. Er zijn dus medaillemogelijkheden.”

Meer titeltroeven

Bij de vrouwen rekent Lammerts nog altijd op titelverdedigster Marianne Vos, die met hamstringproblemen kampte. Sophie de Boer en Sabrina Stultiens zijn alternatieve troeven, maar dan wel met de status outsider. Bij de mannen is ons land sterker dan jaren voordien. “Ik denk dat we serieus mee kunnen doen voor de titel, niet met één renner, maar met meerdere coureurs. Lars van der Haar en Mathieu van der Poel kunnen op dat parcours zeker uit de voeten. Het zou mooi zijn als we ook in deze belangrijke discipline kunnen winnen” aldus de KNWU-keuzeheer, die hoopt dat zijn troepen met in ieder geval één regenboogtrui naar huis terug keren.

In Cycling.be staat een interview met de bondscoaches Johan Lammerts en Rudy de Bie. Klik op de banner links op deze pagina voor meer info.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl