Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kimmann verlaat WK BMX met goud en zilver

Maandag 30 mei 2016

Offroad - De Nederlandse BMX-equipe toonde zich ook op de laatste dag van het wereldkampioenschap BMX succesvol. NIek Kimmann - een dag eerder wereldkampioen op de time trial - verovede het zilver op de time trial. Bij de junior-women was er een wereldtitel voor Ruby Huisman.

Ruby Huisman stuntte met haar wereldtitel bij de junior-women. Waar Merel Smulders - wereldkampioene op de time trial op zaterdag - het best startte in de finale van de Supercross op zondag, greep Huisman halverwege de eindstrijd van de mondiale titelstrijd haar kans en stond de koppositie niet meer af. "Ik kan het niet geloven dat ik wereldkampioene ben. Ik kreeg opeens de kans om de koppositie te pakken en dacht 'waarom niet' en stond die plek niet meer af." 

Niek Kimmann veroverde het zilver bij de elite-men achter de Fransman Joris Daudet. Een dag voordien werd de BMX'er uit het Overijsselse Lutten wereldkampioen op de time trial. Daarmee keerde Kimmann zijn prestaties op het WK BMX in Zolder 2015 om. Toen was hij eerste op de Supercross en tweede op de Time Trial.

Bij de vrouwen werd Merle van Benthem zesde. Mariana Pajon uit Colombia maakte haar favorietenstatus waar door afgetekend wereldkampioene te worden. Judy Baauw strandde in de halve finale. Bij de junior-men stonden twee landgenoten in de finale. Kevin van de Groenendaal werd zevende, Justin Kimmann besloot de eindstrijd als achtste.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl