Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kelderman en Mollema op de afspraak in Tour

Woensdag 06 juli 2016

Tour de France - Wilco Kelderman en Bauke Mollema hielden vandaag stand in een geaccidenteerde vijfde rit in de Tour de France. Greg van Avermaet (BMC) bleef verrassend over uit een kopgroep en greep dagwinst en geel.

De Vlaming schudde in de slotfase Thomas de Gendt af, die tweede werd en de leiding in het bergklassement nam. Kelderman werd zestiende, Mollema zeventiende in een elitegroep die op ruim vijf minuten eindigde van de ritwinnaar. Kelderman is op de elfde plaats de beste Nederlander in het algemeen klassement, Mollema is vijftiende. Zij staan in dezelfde tijd als Chris Froome, die vijfde is.

Geslaagde test

Kelderman sprak van een geslaagd test. “Daar ben ik blij mee”, vervolgde hij. “Ik sta er goed bij en het gaat lekker. Ik wil dit niveau graag vasthouden. Het is fijn dat de eerste heuvels er nu op zitten en het peloton een beetje uit elkaar is gereden. Nu weten we een beetje wat de verstandhoudingen zijn en dat geeft een goed gevoel.” “Wilco voelde zich goed, vandaag”, gaf zijn ploegleider Merijn Zeeman aan. “Hij moet deze dagen gewoon volgen, dan weten we na de Pyreneeën hoe goed hij is. Hij jaagt nog steeds op een etappezege, maar het was niet het plan om in de eerste dagen bewust tijd te verliezen. Er komen genoeg etappes die hij goed aan kan en deze week is tot nu toe een bevestiging van dat hij goed in zijn vel zit.”

Foto: © ASO/@World/A.Vialatte



Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl