Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen zevende in Tour de France

Donderdag 07 juli 2016

Tour de France - Dylan Groenewegen is in de zesde etappe van de Tour de France zevende geworden. Daarmee realiseerde de Nederlands kampioen van Lotto-Jumbo een derde top 10-positie.

Mark Cavendish van Dimension Data boekte alweer zijn derde ritzege in deze ronde. Nadat Arashiro van Lampre-Merida en Barta (Bora Argon) een dag lang vooruit reden, eindigde de wedstrijd in een massasprint.

Trein Lotto Jumbo ontspoort

Bij Lotto Jumbo ging het in de slotfase niet zoals gepland in de sprintvoorbereiding van Groenewegen. Paul Martens en Maarten Wynants wisselden elkaar af op kop van het treintje en hielden Robert Wagner en Dylan Groenewegen uit de wind. Sep Vanmarcke en Timo Roosen ontbraken echter en dat zorgde ervoor dat de mannen uiteindelijk te vroeg op kop kwamen. “We hadden daar niet genoeg man voor”, zei Dylan Groenewegen. “Daardoor moest ik een ander plan kiezen en zelf op zoek gaan naar een ander wiel. Toen raakte ik ingesloten. Ik ben dan ook helemaal niet blij met deze zevende plaats. Mijn sprint is gewoon goed, maar we kwamen te vroeg op kop. Ik weet dat we hier zijn om te leren, maar er zit veel meer in dan dit. Dat is frustrerend.” 

“Sommige dingen gingen vandaag heel goed”, vulde ploegleider Merijn Zeeman aan van Lotto Jumbo aan. “We wilden alleen heel graag aan een echte lead-out toe komen en daar hadden we Sep Vanmarcke en Timo Roosen voor nodig. Zij zijn in het gevecht het wiel van Dylan verloren. Ze hebben als leeuwen gevochten, maar kwamen er niet doorheen. 

Foto: © ASO

 



Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl