Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema blijft in spoor nieuwe leider Froome

Zaterdag 09 juli 2016

Tour de France - Chris Froome heeft de macht overgenomen in de Tour de France. De Britse oud-winnaar reed in de tweede rit in de Pyreneeën na de laatste klim - de Col de Peyresourde - weg van zijn concurrenten in de afdaling.

Hij kwam met dertien seconden voorsprong aan in finishplaats Bagneres de Luchon. Bauke Mollema overleefde als enige landgenoot de schifting vandaag, hij werd achtste in de rit en is nu tiende in het algemeen klassement. "Het was een goede, maar zware dag. Warm ook. Ik denk dat ik wel tien liter gedronken heb. Maar ik voelde me goed, vooral op de laatste klim" zei Mollema. "In de slotklim weet je dat er aanvallen komen, maar ik kon die goed pareren en met de beste klassementsrenners mee. Daar ben ik gelukkig mee. Toen Froome ging, dacht ik dat het iemand anders was. Ik had niet gedacht dat hij aan zou vallen in de afdaling."

Wilco Kelderman kwam ten val en moest later 1 minuut 45 toe geven op Froome. Voor de renner van Lotto-Jumbo kwam de val onverwacht. “Het was heet en je remt veel in een afdaling”, vulde Kelderman aan. “Dan wordt de kit van je tube warm en bestaat er een kans dat de band eraf loopt. Dat dit nu bij mij gebeurt, is ontzettend balen. Het ging heel goed tot het moment dat ik viel. Ik heb op dit moment niet veel pijn, maar ik zit onder de schaafwonden. Dit is heel vervelend.”

 

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl