Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Clement vierde in chaotische Tourrit

Donderdag 14 juli 2016

Tour de France - Stef Clement is vierde geworden in een chaotische twaalfde etappe van de Tour de France. De renner van IAM Cycling zat mee in een kopgroep van dertien maar moest de uiteindelijke ritwinnaar Thomas de Gendt, Serge Pauwels en Daniel Navarro voor laten gaan.

Clement eindigde kort daarachter als vierde, Bert-Jan Lindeman werd zesde. Na de ontknoping voorin werd daarachter een surrealistische finale voor geschoteld. Bauke Mollema was samen met Chris Froome en Richie Porte weg gereden bij de andere favorieten, maar kwam met de twee anderen ten val. .De toppers voor het klassement reden zich vast in het publiek en de karavaan. Als enige van dit trio kon de Groninger snel op zijn fiets stappen en door rijden, hij werd tiende. De jury besloot Froome en Porte in de tijd van Mollema te klasseren. In het klassement staat Mollema nu vierde achter Froome, Yates en Quintana. Chris Froome blijft leider. De Brit kwam deels rennend naar boven omdat er geen nieuwe fiets voor handen was. Een fiets van de neutrale materiaalwagen wisselde hij op vierhonderd meter voor de streep nog in. Hij mocht uiteindelijk rekenen op clementie van de  jury. "Een terechte beslissing meende de kopman van Sky."

Mollema: 'helemaal geen plek'

"Het was nog maar een kilometer, maar voordat ik het wist lag ik op de grond"zei Mollema na afloop  " . " Over de koers op zich was hij zeer tevreden. " Ik voelde me heel goed vandaag, dat merkte ik al op de eerste klimmetjes.  Ik zat iets te ver toen Froome en Porte weg reden, maar ze bleven hangen, toen kon ik er mooi naar toe springen. Een goede 'vibe' voor de tijdrit van morgen."

Foto: © ASO/G.Demouveaux



Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl