Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Clement: 'Kans krijg je maar één keer'

Donderdag 14 juli 2016

Tour de France - Stef Clement maakte indruk in de Touretappe naar de Mont Ventoux, maar was na afloop niet tevreden met zijn vierde plaats. "Een kans als deze krijg je maar één keer in je loopbaan" meende hij.

De renner van IAM vertelt in een bericht van zijn werkgever. "Ik wilde eigenlijk helemaal niet mee in de vlucht, ik wilde me sparen voor de tijdrit van vrijdag. Maar ik zat eindelijk op de goede plek en ben er voor gegaan. We werkten goed samen. En op de klim volgde ik mijn eigen tempo. Als je dan een bergrit verliest met maar een paar seconden achterstand, is dat frustrerend.  Ik denk dat ik de tol betaal voor de inspanningen van dinsdag toen we gingen achtervolgen op een vluchtgroep." Clement verdiende voor zijn ploeg overigens 1500 euro, zo laten de Zwitsers weten.

Lindeman niet tevreden

Ook Bert-Jan Lindeman was niet content, hij werd zesde. "Ik had de hoop dat ik mee kon komen en dat het daarna wat stil zou vallen. Het tempo lag eigenlijk net wat te hoog, maar toen het wat rustiger ging kon ik wel meekomen. Op het moment dat er een paar aanvallen kwamen, moest ik er helaas wel af.” Lindeman werd uiteindelijk zesde en was daar niet tevreden mee. “Het is een gemiste kans, de benen waren niet beter vandaag. Op het vlakke had ik een goed gevoel, maar op de klim kreeg ik het erg zwaar. Het is mooi om de Ventoux op te rijden. Maar het was toch teleurstellend, aangezien het de kans was om wat moois te laten zien."

Foto: © ASO/A. Broadway

 



Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl