Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Verweij naar zege in de Kerspelen

Zaterdag 08 juni 2013

Clubcompetitie - Bram Verweij heeft de Ronde van de Kerspelen gewonnen. De renner van Bike4Air-NWVG rekende in de slotmeters af met zijn laatst overgebleven concurrent Harry Sweering. Deze wedstrijd telde mee voor de KNWU clubcompetitie in regio 1.

De zevende wedstrijd van de clubcompetitie in regio 1 werd verreden in vijf grote omlopen en twee plaatselijke omlopen. Er stond een stevige wind, maar deze waaide vanuit de verkeerde hoek om echt grote verschillen te maken door het weer. Er waren wel diverse pogingen om weg te komen, maar het lukte in eerste instantie alleen Silvan Buis van West-Frisia, die maximaal 55 seconden voorsprong kreeg. Net zo snel als hij ze kreeg waren ze weer verdwenen toen het peloton op hol sloeg. Halverwege de derde ronde ontstonden er drie kopgroepen, waarbij 29 koplopers maximaal 15 seconden voorsprong kregen. Maar ook zij hielden het niet lang vol.
In de vijfde ronde kreeg Erik van Lakerveld 40 seconden voor, waarna er 2 Friezen in de achtervolging gingen en bij van Lakerveld aan sloten. Dit waren Jan Essers van Friesche Leeuw/Olympia en Harry Sweering. Hun voorsprong leek teniet gedaan te worden door het jagende peloton met dank aan het vele kopwerk van Bike4Air-NWVG. Echter met nog een kleine voorsprong voor de drie leiders sprongen Coen Rijpma van De Hanzerenners en Bram Verweij van NWVG naar de drie toe en hun voorsprong groeide weer naar dertig seconden aan het eind van de vijfde grote ronde. Jan Essers had toen de pijp helemaal leeg en moest lossen uit de kopgroep en even later loste hij ook uit het peloton. De samenwerking was prima in de kopgroep en zo liepen ze uit naar een minuut voorsprong. In de laatste plaatselijke omloop probeerden Van Lakerveld en Rijpma het nog even om samen weg te komen, maar dat lukte niet. Evenmin als Verweij solo weg kwam, waarna we de finale ingingen met vier koplopers.
Verweij ging volle bak door de laatste bocht en hij kwam met een niet meer te overbruggen voorsprong op de finish af. Een zichtbaar zeer blije Verweij won dus voor Sweering, Rijpma en van Lakerveld.

Op herhaling

Verweij ging dus op herhaling na de winst van vorig jaar en zei na afloop: “We hebben het als NWVG de hele dag geprobeerd, op de plaatsen waar wind stond, gaven we met zes man gas, maar het wilde gewoon niet lukken. Daarna hadden we als renners onderling overleg gehad en we sprongen toen met elke ontsnapping mee en zagen we wel hoe ver we gingen komen. Samen met Coen ben ik toen naar de kopgroep gesprongen en dachten we dat ze terug zouden komen bij de bevoorrading, maar ineens was het gat weer een minuut. We reden hard door samen en gingen we kijken hoe de finale ging lopen. Iedereen zat er doorheen, ik zelf ook. Toen heb ik op de sprint gegokt en dat is goed uitgepakt. Als je als eerste door de laatste bocht gaat en je kan nog een keer aanzetten dan zit hij in ‘the pocket’.” Tweede werd Harry Sweering, vorige week in de Ronde van het Ronostrand ook al tweede: “Ik wou eigenlijk niet weer tweede worden, podium is wel mooi, maar ja…. Ik wou eigenlijk winnen. Verweij ging iets eerder aan als mij, ik wist ook wel dat ik als eerste de bocht doormoest, maar hij was net iets sneller. Ik heb wel het maximale er weer uit gehaald.”

Stuivertje wisselen

Bike4Air-NWVG pakte wederom de volle winst in het ploegenklassement, het is stuivertje wisselen met West-Frisia de laatste weken. Zij werden nu tweede en de derde ploeg in Drogeham was SwABo.
Nick Kweldam van Kanjers voor Kanjers blijft leider van het individueel klassement in de clubcompetitie regio 1 met een ruime voorsprong op Marco Hoekstra, die Jos Harms inhaalde in het klassement.
Beste jongere in het klassement blijft Coen Rijpma van De Hanzerenners na zijn derde plaats.

 


Drogeham – Ronde van de Kerspelen:

1. Bram Verweij (NWVG) 186 km in 4.28.52, 2. Harry Sweering (West-Frisia) op 0.01, 3. Coen Rijpma (De Hanzerenners) 0.04, 4. Erik van Lakerveld (SwABo) 0.06, 5. Teake-Piet van der Werff (NWVG) 0.19, 6. Paul Heij (Volharding) 0.21, 7. Johan Wagenaar (de Adelaar) 0.22, 8. Ronald Puttenstein (de Adelaar), 9. Paul de Haan (Stormvogels) 0.31, 10. Harm Bronkhorst (SwABo).

 

Tussenstand Clubcompetitie regio 1:

(na Ronde van de Kerspelen)

1. Bike4Air-NWV Groningen 122 punten, 2. West-Frisia 115, 3. WV Otto Ebbens 69, 4. Kanjers voor Kanjers Cyclingteam 66, 5. ARTV De Adelaar 61, 6. OWC Oldenzaal 59, 7. Stormvogels Veendam 58, 8. WV de IJsselstreek 57, 9. De Hanzerenners 56, 10. Zwaluwen/CRT Raalte/CC ’75 56, 11. De Kannibaal 53, 12. De Amstel/Uithoorn/De Bataaf 29, 13. Friesche Leeuw/Olympia 24, 14. Ulysses/Team Amsterdam 18, 15. WV Eemland 15, 16. DTS/Alcmaria Victrix 15, 17. HRTC & BRC Kennemerland 12, 18. Meteoor Assen-Roden/WRV De Peddelaars 8, 19. WV Noord-Holland 7, 20. WV WoonExpo Kapenga 4.

Foto: © Rudie Ottens

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl