Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Eekhoff vierde op EK junioren

Vrijdag 16 september 2016

Nieuws - Nils Eekhoff heeft op het Europees Kampioenschap op de weg in Plumelec net naast een bronzen medaille gegrepen in de wegwedstrijd voor junioren.

Eekhoff was het grootste deel van de koers vooruit met een kopgroep van negen. De Fransen rondden succesvol af met een eerste en tweede plaats voor respectievelijk Nicolas Malle en Emilien Jeannierre.

KNWU-talentcoach Piet Kuijs kampte met gemengde gevoelens nadat een sterke race net geen eremetaal opleverde. “We hebben een heel goede koers gereden, maar het is natuurlijk zuur voor Nils zelf en voor ons als team dat hij net naast de medailles sprint. Het verschil met de nummers één en twee was duidelijk, maar Nils was heel dicht bij een bronzen plak. De vierde stek is een heel ondankbare plaats, maar we kunnen het niet terug draaien. Maar het feit dat hij mee zit in die kopgroep en er in het peloton daarachter nog vier man van ons present waren, geeft aan dat we een sterke koers gereden hebben. Voeg daar de zesde plaats in de tijdrit van Jarno Mobach bij en we kunnen terug kijken op een goed EK met de junioren.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl