Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin en Van der Breggen in prijzen

Vrijdag 11 november 2016

Nieuws - Tom Dumoulin en Anna van der Breggen zijn vrijdag tijdens het Wielergala in het Autotron Rosmalen wederom verkozen tot renner en renster van het jaar. Voor Dumoulin is dit de derde uitverkiezing op rij en voor Van der Breggen de tweede. Sam Oomen werd verkozen tot grootste talent.

Dumoulin had een zeer succesvol jaar, met als uitschieters zijn twee etappe overwinningen in de Tour de France en het zilver op de Olympische Spelen in Rio. De wielrenner van Team Giant-Alpecin werd verkozen voor genomineerden Mathieu van der Poel, Wout Poels, Lieuwe Westra, Steven Kruijswijk, Dylan Groenewegen, Robert Gesink, Niki Terpstra, Pieter Weening, Bauke Mollema, Jelle van Gorkom en Matthijs Buchli.

"Het was een geweldig jaar", aldus Dumoulin. "Het was niet alleen voor mij geweldig, maar ik denk dat heel Nederland trots kan zijn op dit wielerjaar. Zoveel mooie prestaties, zoals Wout Poels die Luik-Bastenaken-Luik wint en Steven Kruiswijk die bijna de Giro wint. Daar staan we nog wel eens te weinig bij stil. Mijn ploegmaten hebben mij er doorheen getrokken tijdens de Tour, uiteindelijk viel toen alles op zijn plek tijdens die twee etappes. Dat is echt mijn hoogtepunt van dit jaar geweest."

Bij de vrouwen was het Anna van der Breggen (Team Rabobank-Liv) die wederom de Keetie van Oosten-Hage Trofee in ontvangst mocht nemen. Zij werd verkozen onder andere vanwege het goud op de wegwedstrijd en het brons op de tijdrit van de Olympische Spelen. Andere genomineerden waren Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten, Elis Ligtlee en Kirsten Wild. 

Van der Breggen: "Het is erg mooi dat ik deze prijs voor de tweede keer op rij mag ontvangen. Het is sowieso een bijzonder Olympisch jaar geweest, ook door de manier waarop de wegwedstrijd verliep. Als iemand mij in december had verteld dat ik twee medailles zou winnen had ik hem of haar uitgelachen. Het was een erg bijzonder jaar."

Sam Oomen (Team Giant-Alpecin) won de Gerrie Knetemann trofee voor grootste wielertalent van 2016. Deze mocht hij in ontvangst nemen voor zijn prestaties in de Tour de l'Ain waar hij naast de derde etappe ook het jongeren- en eindklassement won.

Voor het eerst werden ook de Paralympische renners in het zonnetje gezet voor hun prestaties in Rio de Janeiro. Het aanwezige duo Timo Fransen en Vincent ter Schure en Daniël Abraham werden geëerd. Het Wielergala vond dit jaar voor het eerst plaats tijdens het Wielerpassie Festival in het Autotron Rosmalen.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl