Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU krijgt prijs voor sterke reeks wielerprestaties

Dinsdag 22 november 2016

Nieuws - Op de Algemene Leden Vergadering van sportkoepel NOC*NSF kreeg de KNWU de Van Tuyllbeker uitgereikt, de trofee die jaarlijks de sportbond met de meest opvallende prestaties in het zonnetje zet.

Omdat de beker in 2015 niet was uitgereikt, werd voor deze jaargang de periode van mei 2015 tot en met oktober 2016 aangehouden. “Het sportieve aspect is hierbij uiteraard zeer belangrijk geweest”, refereerde André Bolhuis van NOC*NSF aan de wielersuccessen op WK’s, Spelen, de grote rondes en klassiekers en bovendien in de diverse disciplines als baan, weg, BMX en in het veld.

De KNWU kende de afgelopen periode veel sportief succes op kampioenschappen zoals wereldtitels voor Niek Kimmann (time trial BMX), Thalita de Jong en Jens Dekker (veldrijden) en Karlijn Swinkels (weg). Bovendien was er olympisch succes dankzij de gouden medailles van Anna van der Breggen (wegrit) en Elis Ligtlee (keirin baan) in Rio. Ook werden andere successen - zoals de zege van Wout Poels in Luik-Bastenaken-Luik - mee gewogen.

Foto: © Sportfoto/Bart Hazen Olympisch en Europees kampioene Anna van der Breggen naast Europees kampioene tijdrijden Ellen van Dijk

 

 



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl