Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kleiman met vertrouwen naar Veenkolonien

Donderdag 23 maart 2017

Clubcompetitie - Wim Kleiman profileerde zich de afgelopen weken als één van de sterkste clubrenners in het peloton. Na zijn zevende plek in de Ster van Zwolle werd de Almelose coureur van Sensa Kanjers voor Kanjers tweede in de Ronde van Groningen afgelopen weekeinde. Regen genoeg om met vertrouwen naar de Omloop van de Veenkoloniën af te reizen.

Daar begint zaterdag de clubcompetitie voor mannen. "Als je de continentale renners uit de uitslag van Groningen schrapt, dan moet ik zaterdag winnen. Maar zo simpel is het natuurlijk niet" erkent Kleiman desgevraagd. "Maar feit is dat ik dit voorjaar weer wat beter presteer dan de afgelopen jaren. Ik ben sterker geworden, vond met Sensa Kanjers voor Kanjers een mooie ploeg voor dit jaar en krijg adviezen van Sunweb-prof Tom Stamsnijder. Met hem kan ik terug en vooruit kijken op koersen. Al met al draait het geweldig."  

De Omloop van de Veenkoloniën mag dan ook een gemotiveerde renner aan het vertrek verwachten. "Al zal het heel anders zijn zonder continentale renners die de koers kunnen dragen. Maar de wedstrijd ligt me, de vorm is goed, dus ik zou er graag winnen. Die zege zit eraan te komen, misschien lukt het zaterdag."

Ploegleider Arjan Ribbers van Sensa Kanjers voor Kanjers is blij dat Kleiman naar zijn vereniging kwam. Al is de vraag wellicht voor hoe lang. "Wim ontwikkelt zich nu heel snel en dat zal continentale teams ook opvallen. Bij ons kan hij leren, mag hij nog fouten maken. Maar als er een team komt, heb ik er ook vrede mee. Onze taak is renners uit district oost naar de top begeleiden. Lukt dat, dan is onze missie geslaagd."

Foto: © Sportfoto

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl