Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU gaat brede samenwerking aan met Fonds Gehandicaptensport

Dinsdag 04 april 2017

Nieuws - Fonds Gehandicaptensport en de KNWU gaan een brede samenwerking aan om aandacht te vragen voor en een stimulans te geven aan para-cycling. Onder meer via shirtsponsoring van de nationale ploegen van de KNWU, te beginnen op het WK Baan in Hong Kong volgende week.

De genoemde stimulans zal onder meer gebeuren door het verlenen van start -en stimuleringssubsidies aan wielerverenigingen. Onderdeel van het partnership is dat het logo van Fonds Gehandicaptensport op het tricot van de verschillende Nederlandse selecties te zien is. Het wielershirt werd door Paralympisch wielrenner Tristan Bangma onthuld op de persbijeenkomst in Omnisport, te Apeldoorn waar ook de voltallige WK Baanselectie aanwezig was in de nieuwe wielerkleding.

Fonds Gehandicaptensport en de KNWU trekken samen op om verenigingen te stimuleren om de wielersport meer toegankelijk te maken voor mensen met een handicap.Vincent Luyendijk, directeur van de KNWU, zegt daarover: De KNWU is blij met partners als Fonds Gehandicaptensport die de ontwikkeling en professionalisering van het para-cycling in Nederland ondersteunen.” In het najaar werd voor het eerst melding gemaakt van de samenwerking.

Foto:  Sportfoto/Dick Soepenberg

 

 



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl