Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

David Dekker wint Omloop Hoekse Waard

Zaterdag 27 mei 2017

Clubcompetitie - David Dekker heeft de 37e editie van de Omloop van de Hoekse Waard voor elite/beloften op zijn naam geschreven. De zoon van voormalig profrenner Erik Dekker rekende op de Eendrachtsweg in Puttershoek in de sprint af met achtereenvolgens Adrie Lindeman (NWV Groningen), de Iritreeër Nahom Desale (Willebrord Wil Vooruit) en Martijn Knol (De Kannibaal).

Tekst: Dan Rolandus

"Het was goed warm, met daarbij de wind die we buiten verwachting schuin tegen hadden, dus best zwaar. Na zo’n 75 kilometer sprongen er twee man (Adrie Lindeman en Nahom Desale, DR) weg en pakten de voorsprong. Ik demarreerde op 25 kilometer van de meet samen met Martijn Knol. We werkten in de achtervolging kop over kop met lange beurten goed samen. Het werd nog even spannend, toen het peloton terug kwam op een halve minuut, maar dat liep uiteindelijk weer op naar 50 seconden. Ik gokte in de finale op de sprint, voelde ook dat ik de sterkste zou zijn" analyseerde de dolgelukkige, pas 19-jarige David Dekker zijn race.

De 156 kilometer lange wielerklassieker door de Hoekse Waard, meetellend voor de clubcompetitie, was zeker levendig. De vaart zat er door toedoen van onder meer de formaties van Westland Wil Vooruit, De Jonge Renner en NWV Groningen goed in, want het lange lint brokkelde beetje bij beetje af totdat uiteindelijk het kaf van het koren gescheiden was. De Haagse Letlander Martin Pluto (WV Noord-Holland/Monkey Town) nam in zijn avontuur twintig seconden op de jagende groep en kreeg zelfs hulp van de Apeldoorner Nahom Desale, die later zou worden uitgeroepen tot de strijdlustigste renner. Na diverse mislukte pogingen van onder anderen Bjorn Bakker en Tim Scholten, Lehvi Braam, Jos Koop, Arjan Hofman, Martin Dijkstra en Robert de Jong en tot slot ook Niels Goeree, wederom Jos Koop, Daan van Sintmaartensdijk en Jarri Stravers, was daar de aanval na circa 80 kilometer van Adrie Lindeman en Nahom Desale.

Het tweetal reed een maximale voorsprong van zo’n twee minuten bij elkaar, waarna David Dekker het welletjes vond en de achtervolging inzette. De belofterenner uit Hedel kreeg hulp van de ervaren Zwollenaar Martijn Knol. Kop over kop sloten zij al stoempend met nog 20 kilometer voor de wielen aan bij de leiders. Het viertal werkte met in hun nek een jagende groep van vijftien man goed samen. Dennis van Leeuwen, Nick van der Meer, Christiaan Meerbeek, Noah van der Meer en Jos Koop (allen Westland Wil Vooruit), Niels Goeree (NWV Groningen), Bram de Kort en Jaap Kooijman (WV De Jonge Renner), Oscar van Wijk (WPGA), Arjan Hofman (Sensa-Kanjers voor Kanjers), Dorus de Rijk (WV West-Frisia), Robbert Keus (Willebrord Wil Vooruit), Frans Hoveijn (WV De Kannibaal), Mitchell Huenders (HSK Trias/Mooi Jong) en Jelle Wolsink (VolkerWessels) kwamen nauwelijks naderbij. Het steekspel begon in de laatste kilometers, die uiteindelijk na zijn fraaie derde plaats in de Parel van de Veluwe in de sprint leidde tot de allereerste overwinning bij de elite/beloften van David Dekker. "In de Parel voelde ik me niet zo goed, maar nam wel de moraal mee voor de Omloop de Hoekse Waard’"straalde de renner van LottoNL-Jumbo/De Jonge Renner van oor tot oor. "Ik voelde dat ik er in de finale een stuk beter voorstond dan in de voorgaande wedstrijd. Het was mijn eerste overwinning, maar dit seizoen ook de eerste overwinning voor de ploeg. De Clubcompetitie is heel belangrijk, denk ook dat we er na deze race goed voorstaan. We hebben in elk geval het dagklassement."De ambitieuze David Dekker hoopt ooit in de voetsporen van zijn vader Erik te treden. "Het is een droom, maar ik hoop op langere termijn prof te worden. Nu eerst maar eens een goed NK bij de beloften rijden" besloot de eerstejaars student Communicatie Wetenschappen aan de Universiteit in Tilburg. David Dekker is door zijn overwinning na vier wedstrijden (Veenkoloniën, Zuid-Hollandse Eilanden Tour, Parel van de Veluwe en de Omloop van de Hoekse Waard) de leider in het individuele clubcompetitieklassement. LottoNL-Jumbo/De Jonge Renner leidt met 116 punten het ploegenklassement. Westland Wil Vooruit en Willebrord Wil Vooruit achtervolgen met ieder 88 punten.

Uitslag 37e Omloop van de Hoekse Waard voor elite/beloften: 1. David Dekker (Hedel), 2. Adrie Lindeman, 3. Nahom Desale (Apeldoorn), 4. Martijn Knol (Zwolle), 5. Bram de Kort (Dongen), 6. Mitchell Huenders (Maarn), 7. Arjan Hofman (Nunspeet), 8. Nick van der Meer (Honselersdijk), 9. Björn Bakker (Wijnjewoude), 10. Cor van Leeuwen (Borger).

Foto: © Sportfoto/Jos Kafoe 

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl