Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen zesde in Touretappe

Vrijdag 07 juli 2017

Tour de France - Dylan Groenewegen is zesde geworden in de zevende rit van de Ronde van Frankrijk. Marcel Kittel won zijn derde etappe door nipt Edvald Boasson Hagen te verslaan.

Robert Gesink verloor nog maar eens twee minuten en heeft nu al vijftien minuten achterstand opgebouwd. Hij hoopt met die marge ruimte te krijgen in de bergritten om een gooi naar de zege te doen. 

Voor Groenewegen was het opnieuw een korte klassering, maar kwam hij nooit dicht bij de dagwinst. “Het was een snelle en lange sprint”, verklaarde Groenewegen. “De benen waren niet honderd procent vandaag. Mijn benen voelde al best wel gaar toen ik in het wiel van Kristoff kwam. Toen ik uiteindelijk ging sprinten, waren ze nog wel oké. Misschien moet ik iets eerder gaan staan. Moet ik gewoon gaan sprinten en zien waar het schip strandt." 

De Amsterdammer vervolgt: "Ik wil het graag perfect doen. Misschien moet ik gewoon denken dat anderen ook weleens moe worden. Je wilt altijd meer en daar gaan we ook voor. Kittel en Démare zijn heel sterk op het moment. We blijven het proberen. Eerst de aankomende twee dagen overleven en dan ga ik sprinten voor wat ik waard ben.” 



Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl