Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gesink grijpt net naast winst in Tour de France

Zaterdag 08 juli 2017

Tour de France - Robert Gesink greep net naast de ritwinst vandaag in de Tour de France. De Achterhoeker van LottoNL-Jumbo kwam als tweede over de streep bij het Station des Rousses.

Gesink kon net Lilian Calmejane niet bijbenen op de slotklim in de Jura. Voor de renner van LottoNL-Jumbo is een rit winnen zijn grote doel van deze ronde. Nadat hij vorig jaar een rit in de Vuelta won, moet die overwinning zijn loopbaan extra in de verf te zetten.

“Het was een lastige dag”, zei Gesink direct na de finish. “Het duurde lang voordat we wegkwamen. Op de laatste klim probeerde ik het in een keer dicht te rijden. Ik was goed en reed Pauwels en Roche eraf. Ik kreeg alleen het gat naar Calmejane net niet dicht. Toen ontplofte ik een beetje. Ik probeerde nog te herstellen, maar het werd een tweede plek.” 

Gesink (31) hoorde dat Calmejane kramp kreeg, maar kon daar niet van profiteren. “Ik was op dat moment zelf ook niet heel fris meer. Ik had bergen energie, maar tegen die tijd was het een beetje op”, zei Gesink met een lach. “Ik heb een superkoers gereden. Het plannetje om mijn eigen tempo te rijden, dan te versnellen en het gat in een keer dicht te knallen werkte vandaag helaas niet.” 

De renner van Team LottoNL-Jumbo vervolgt: "Er zijn nog veel kansen. Dit was pas de eerste. Ik ben ook niet zo’n liefhebber van de Jura, omdat het de hele tijd glooiend is. Morgen doe ik het rustig aan, voor zover dat mogelijk is in zo’n etappe. Daarna zijn er gewoon weer nieuwe kansen en gaan we hetzelfde spel gewoon nog een keer spelen.” 

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl