Kijk ook eens op

Volg onsHoole hoopt op sterk najaar en mooi team

Vrijdag 14 juli 2017

Nieuws - Daan Hoole heeft zich dit seizoen tot op heden toe met klinkende uitslagen op de kaart gezet. De 18-jarige junior uit de succesformatie van RWC Ahoy uit Rotterdam droomt van een opleiding bij één van de belofteteams in het WorldTour circuit.

"Ik mag over dit seizoen niet klagen" laat de bescheiden Zuidlander weten. "Ik word getraind door Jim van den Berg (tevens ploegleider bij het continental team van Delta Cycling Rotterdam, DR), krijg van hem de schema’s en daar ben ik dik tevreden over."

Daan Hoole, die het afgelopen weekend achter zijn ploeggenoot Maikel Zijlaard nog een tweede plaats bemachtigde in de Belgische internationale wielerklassieker Menen-Kemmel-Menen voor junioren, heeft dit jaar een mooie palmares bijeen gereden. Zo won hij mede door een overwinning in een klassieker het eindklassement in de Meerdaagse van de Acht van Bladel, werd hij derde op het NK Tijdrijden en stond hij op het podium in hoog gewaardeerde klassiekers of meerdaagse etappekoersen zoals de Omloop van de Maasvallei (tweede), Trofeo Karlsberg voor de Nations Cup (derde) en Parijs-Roubaix voor de Nations Cup (tweede).

Daan Hoole hoopt in navolging van zijn ploeggenoot Maikel Zijlaard, die het komende jaar zal uitkomen voor de Amerikaanse wielerstal Axeon Hagens Berman onder leiding van Axel Merckx en Koos Moerenhout, onderdak te vinden bij één van de vooraanstaande opleidingsteams, zoals Lotto-Soudal, Team Sunweb, BMC en het SEG-team. De prestaties van de Zuidlander, die op de individuele wereldranglijst (UCI World Klassement) de derde plaats bezet, zijn ook de scouts niet ontgaan. "Ik heb onlangs op een vierdaags trainingskamp in Oostenrijk stage gelopen bij de beloften van Team Sunweb. Daar heb ik diverse testen gedaan, zoals een klimtijdrit die ik met een verschil van 30 seconden heb gewonnen en duurtrainingen. Het ging best lekker. De mensen van Team Sunweb (Adriaan Helmantel en Dirk Roling, DR) waren tevreden. Na de Omloop Het Nieuwsblad ga ik op trainingskamp in Sittard ter voorbereiding op het EK in augustus in Herning in Denemarken. Ik hoop me vervolgens te plaatsen voor het WK in Bergen. Daarna zien we wel verder wat er voor moois zou kunnen uitrollen. Een plaats in een belofteteam bij een mooie ploeg zou geweldig zijn."

Tekst: Dan Rolandus.

 Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl