Kijk ook eens op

Volg onsEuropese titel voor Marianne Vos

Zaterdag 05 augustus 2017

Nieuws - Marianne Vos pakt in het Deense Herning de Europese titel bij de vrouwen. In de laatste meters was ze sneller dan de Italiaanse Giorgia Bronzini en Olga Zablinskaya. De sprint van het peloton werd gewonnen door Roxane Fournier 

Vos, Bronzini, Zablinskaya, Longo Borghini, Becker en Pawlowska reden lang in de aanval. De Franse en Belgische ploeg maakte jacht op de vluchters, maar het lukte hen niet het Nederlands-Italiaanse blok te verslaan.

Vos - die ooit in hetzelfde Denemarken door Bronzini werd verslagen op het WK in Kopenhagen (2011) - volgt op de erelijst van het EK voor vrouwen Anna van der Breggen op. Die had al aangegeven zichzelf waarschijnlijk niet op te kunnen volgen. 'Als de zege maar in de ploeg blijft" riep ze vooraf. Dat lukte.

Het is al de derde titel op dit EK voor oranje. Ellen van Dijk won de tijdrit bij de elite-vrouwen, Lorena Wiebes de wegwedstrijd bij de junior-vrouwen.

"Op de kant zetten was met dit lastige rondje niet echt mogelijk dus we hebben voor de aanval gekozen. Ik kwam niet per se in de meest gunstige kopgroep. Maar we hadden wel gelijk een behoorlijk gat en ik voelde me goed. Met zo’n sterk team doe je er natuurlijk alles aan om de titel binnen te halen.”, aldus Marianne Vos

Bondscoach Thorwald Veneberg is tevreden: “het was een lastige koers en we hebben er alles aan gedaan om een harde koers te maken. We hebben supersterk gereden en het mooi afgemaakt.”

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl