Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Healthy Ageing Tour uitgebreid met driedaags Para-Cyclingevenement

Donderdag 28 september 2017

Nieuws - De organisatie van de Healthy Ageing Tour heeft besloten een derde wedstrijdcategorie aan haar programma toe te voegen. Naast de internationale etappekoers voor vrouwen en voor junior-vrouwen tekent men van 4 tot en met 6 april voor een etappekoers voor sporters met een beperking.

Dit Para-Cyclingevenement wordt volledig geïntegreerd in het bestaande programma en zal op de genoemde dagen van dezelfde parcoursen en dezelfde entourage gebruik maken als de bestaande wedstrijden. Ook deze wedstrijd heeft daarom een plek gekregen op de internationale kalender van wielerbond UCI. De etappekoers wordt voor twee categorieën verreden voor zowel mannen als vrouwen: voor de C-klasse (C1-C5) en de tandemklasse. Op de woensdag wordt de deelnemers een omloop voorgeschoteld, op donderdag wacht hen een klassieker en op vrijdag wordt afgesloten met een tijdrit.

Koersdirecteur Thijs Rondhuis vindt de tijd gekomen om naast een topsportevenement (elite-vrouwen), een evenement voor talentontwikkeling (junior-vrouwen) ook een wedstrijd te organiseren voor sporters met een beperking. Op de internationale kalender zijn weinig etappekoersen te vinden, waardoor de UCI ook graag wilde meewerken aan dit evenement. "We gaan de para-cyclists volledig integreren in ons evenement. We kunnen hen dankzij de bestaande belangstelling voor met name de elite-vrouwen een podium bieden binnen de bestaande entourage van ons evenement. Net als voor de andere sporters zal Pagedal in Stadskanaal de uitvalsbasis zijn voor hen bij hun verblijf in Noord-Nederland."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl