Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympia's Tour en Boels Ladies Tour naar Hellendoorn

Dinsdag 05 december 2017

Nieuws - class="MsoNormal">De gemeente Hellendoorn ontvangt de komende twee jaren twee toonaangevende wielerkoersen. In 2018 komt met Olympia's Tour de oudste etappekoers van Nederland naar de regio, een jaar later ontvangt de gemeente een etappe van de Boels Ladies Tour, de enige Nederlandse etappewedstrijd uit de Women's WorldTour van de internationale wielerbond UCI.

Dat zijn de Stichting Sportevenementen Hellendoorn/Nijverdal en Courage Events, de organisatie achter beide etappe wedstrijden, met elkaar overeengekomen.

 

In 2018 is het eerst de beurt aan Olympia's Tour. De wedstrijd heeft zich sinds 2016 nog nadrukkelijker op de kaart gezet als etappekoers voor de talenten van morgen door te organiseren voor de beste internationale beloften van jonger dan 23 jaar. De eindwinnaar van de vorige editie - Pascal Eenkhoorn - wordt per 1 januari prof bij LottoNL-Jumbo en tweevoudig ritwinnaar Fabio Jakobsen stapt over naar Team Quick-Step. De Boels Ladies Tour brengt jaarlijks de absolute wereldtop uit het vrouwenpeloton naar ons land. In 2017 vochten olympisch kampioene Anna van der Breggen en (de latere) wereldkampioene tijdrijden Annemiek van Vleuten tot het laatst om de zege. Een strijd die de laatste uiteindelijk in haar voordeel besliste. De wedstrijd was enkele jaren geleden al te gast in de regio met aankomsten in zowel Nijverdal als Hellendoorn. In 2010 vond zelfs de slotrit plaats in deze gemeente.

 Joop van Nijen is namens de Stichting Sportevenementen blij dat men - na de organisatie van het NK Veldrijden in Hellendoorn in 2016 - opnieuw twee wielerevenementen met landelijke uitstraling naar de gemeente heeft kunnen halen. "Beide wedstrijden hebben een historie met Nijverdal. Olympia's Tour is een attractieve wedstrijd voor internationale toptalenten, de Boels Ladies Tour is de kers op de taart. We gaan voor beide geplande ritten een zwaar en attractief parcours uittekenen."

 Thijs Rondhuis van Courage Events is content dat beide wielerwedstrijden opnieuw het oosten des lands kunnen aandoen. "Met een ervaren organisatie, een mooie omgeving en een wieler enthousiaste regio is succes op voorhand gegarandeerd. Voor de Boels Ladies Tour is het een mooie aanvulling op het etappeschema om ook Oost-Nederland weer te bezoeken."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl