Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Finale KNWU Clubcompetitie verreden in Delfzijl

Donderdag 18 januari 2018

Clubcompetitie - De beste clubploegen van Nederland bij de mannen en de vrouwen komen op 22 en 23 september naar Delfzijl om daar in een finaleweekend van de clubcompetitie te strijden om de titel van beste clubploeg van Nederland.

De organisatie - bestaande uit de Stichting Wielerronde Delfzijl en de Noordelijke Wieler Vereniging Groningen (NWVG) - zijn dit met de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) overeen gekomen. Zowel de mannen als de vrouwen krijgen drie onderdelen voorgeschoteld: een omloop, een ploegentijdrit en een criterium.  In de aanloop naar het finaleweekeinde rijden de mannen en de vrouwen een aantal klassiekers om zich te plaatsen voor de eindstrijd.

Henk Zuidema van Stichting Wielerronde Delfzijl  kijkt ernaar uit om één van de belangrijkste wielerevenementen van ons land te mogen ontvangen in Delfzijl. "We zijn blij dat het is gelukt om de finale van de clubcompetitie mannen en vrouwen naar Delfzijl te halen. Toen we door de NWVG werden benaderd voor de organisatie, zijn we aan de slag gegaan om de haalbaarheid te onderzoeken. Met dank aan de Gemeente Delfzijl en onze trouwe sponsors kunnen we een mooi evenement in onze Havenstad organiseren. We organiseren nu twee jaar met Rondje Ziel een criterium. Dit doen we op en mooie, snelle ronde van 2,2 kilometer. Dit jaar zal dit het afsluitende onderdeel van het finaleweekend worden. Op zaterdag rijden we een omloop en op zondagochtend een ploegentijdrit. We hebben er zin in om er samen met de NWVG een mooi evenement van te maken." Zuidema benadrukt dat Rondje Ziel naast de clubcompetitie het reguliere programma draait voor de funklasse en de amateurs/sportklasse op zondag.

De afgelopen jaren vond de finale van de KNWU clubcompetitie telkens in het noorden plaats. Nadat Usquert de eindstrijd enkele jaren voor haar rekening nam, was in 2017 het Friese Ureterp organisator van het afsluitende weekeind voor deze reeks wedstrijden.

Foto: © Sportfoto

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl