Kijk ook eens op

Volg onsAmbitieus VolkerWessels blijft voorlopig clubteam

Dinsdag 06 februari 2018

Clubcompetitie - Wielerteam VolkerWessels-Merckx trok onder anderen Jeff Vermeulen en Gert-Jan Bosman aan en heeft een omvangrijk programma voor het komende jaar. "We groeien steeds dichter tegen een continentaal team aan" zegt ploegleider Allard Engels. "Maar in 2018 en 2019 zijn we gewoon een clubteam."

Engels slaagde er in 2017 - ondanks een zege van Jelle Wolsink in Roden - niet in om met zijn manschappen een ticket voor de nationale reeks topcompetitie af te dwingen. "Maar we rijden alle wedstrijden wel. En zo hebben we ook flink gelobbyd om wedstrijden als de Ronde van Overijssel en de Omloop van de Braakman te mogen rijden. We zijn van een wedstrijdprogramma van 30 dagen naar een kalender met 55 wedstrijddagen gegaan. Daarbij ook een aantal etappekoersen, zoals waarschijnlijk Olympia's Tour." Engels ziet voor de komende jaren een opgaande lijn. "We zijn in 2017 begonnen met voornamelijk regionale renners van wie er veel geen ervaring hadden op een hoog niveau. Dit jaar zetten we met de komst van mannen als Vermeulen en Bosman in op kwaliteitsverbetering." Engels hoopt bovendien dat de gebleven Jelle Wolsink, Stan Wijkel en Per Wiggers opnieuw een stap kunnen zetten. "We hebben ervoor gekozen om de eerste drie jaar van ons bestaan clubteam te zijn. Veel zaken zijn geregeld zoals bij een continentaal team, qua programma en begeleiding bijvoorbeeld. Maar als we die stap echt zetten is dat pas per 2020 als de sponsors die ontwikkeling met ons mee willen maken."

Jeff Vermeulen zei bij de presentatie in Nijverdal uit te kijken naar het nieuwe jaar. "Het is leuk om jonge renners aan te sturen buiten de koers, maar hopelijk straks ook in de finales van wedstrijden. Maar zelf wil ik natuurlijk ook winnen. Nadat ploegleider Han Vaanhold en de andere mensen van het begeleidingsteam opstapten vroeg in het seizoen 2017, ben ik bij Destil-Piels alleen maar tegen gewerkt door het nieuwe management. We hebben met z'n allen gezien hoe slechte management kan leiden tot slechte prestaties ondanks een potentieel aan goede renners. Die knop wil ik nu omzetten. Ik voel me thuis bij dit team, waar ook mijn trainer Allard Engels een belangrijke rol in heeft gespeeld. In 2018 wil ik graag weer winnen in dit shirt."

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl