Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kyara Stijns NK Junior vrouwen

Dinsdag 23 juli 2013

Women - Kyara Stijns rechte haar rug, trok de plooien van haar shirt glad en gaf zo de talrijk aanwezige fotografen de kans om haar zegetocht naar de nationale titel vast te leggen. De renster uit de wielerstal van Math Salden/Bergklimmers reageerde met nog ruim vijftien kilometer voor de wielen op een uitval van Lotte Eikelenboom.

,,Dit had ik nooit verwacht, fantastisch,’’ kraaide de 17-jarige renster uit het Limburgse Bunde. ,,Ik zat meteen goed mee en we sloegen een flink gat waarop we kop over kop zijn gaan doordraaien. Ik had nooit verwacht dat ik Lotte in de sprint zou kloppen.’’

Kyara Stijns komt van heel ver, want vorig jaar april brak zij bij een val op drie plaatsen haar been. ,,Je begrijpt dus dat ik nooit verwachtte zo snel op dit niveau terug te komen.’’ De Bunder studente pedagogie, winnaar van het Klimcriterium van Ulestraten en een podiumplaats in het klimcriterium van Berg en Terblijt, rijdt voor het tweede jaar bij de junioren.

Toekomst

,,Ik heb nog niet nagedacht over mijn toekomst, maar ik hoop bij een goede ploeg zover mogelijk te kunnen komen,’’ solliciteerde Stijns met het rood wit en blauw over haar schouders naar een semiprofcontract.’’ De junior-vrouwen openden het Kampioenschap van Nederland voor vrouwen door een afstand van 80 kilometer in de Acht van Chaam af te leggen.

Corine van der Zijden (Jan van Arckel) opende het bal in de derde ronde, vervolgens trokken Denise Grimberg uit Gendt en Eline Hoppezak uit Nieuwerkerk aan den IJssel aan de bel, maar ondanks de versterking van Jeanne Korevaar (Jan van Arckel) uit Groot Ammers en Melissa Steenhof uit het Friese Ureterp hielden de vier geen stand. Zo werd er ook een tweede poging van de strijdlustige Corine van der Zijden verijdeld.

Finale

Met nog drie ronden voor de wielen trok Lotte Eikelenboom uit Hardinxveld-Giessendam alle registers open en kreeg de attente Kyara Stijns in haar wiel mee. De voorsprong liep gestaag op. De Amersfoortse Rosa Visscher probeerde, later met de versterking van hardrijdster Bianca Lust en Willeke de Jong, de meubelen te redden, maar de twee bleven vooruit waarop Kyara Stijns haar metgezel Lotte Eikelenboom het nakijken gaf.

,,Ik ben heel blij met mijn tweede plaats, is ook de eerste keer dat ik op het podium sta,’’ staarde de renster van DRC de Mol enigszins verbaasd voor zich uit. ,,We hebben keihard rondgedraaid, zakten wel iets in, maar in de laatste ronde wisten we dat we stand zouden houden. Ik had dit nooit verwacht, was al blij om in de ontsnapping mee te zitten. Nee, ik ben dik tevreden met mijn podiumplaats.’’

Opsteker

Dat was ook Willeke de Jong uit Ubbena. ,,De twee waren ver vooruit, hebben nog geprobeerd om hen te achterhalen, maar toen dat een onhaalbare kaart bleek, was het zaak om het peloton voor te blijven. Bianca Lust, trok goed door, behoort niet voor niets tot de Europese baantop. Nee, dit is een mooie opsteker in mijn carrière.’’

foto (c) Sportfoto.nl
t
ekst Dan RolandusEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl