Kijk ook eens op

Volg onsOWC keert terug in het elitepeloton

Vrijdag 23 februari 2018

Clubcompetitie - De Oldenzaalse Wieler Club (OWC) kan in 2018 weer beschikken over een team met elite/beloften bij de mannen. Daarmee keert de vereniging na twee jaar terug in de clubcompetitie.

Op de ploegpresentatie bij hoofdsponsor Ten Tusscher in Enschede werd de rentree door velen bejubeld. Onder andere OWC-coryfee Hennie Kuiper toonde zich gelukkig met de beslissing van een tiental renner om hun amateurlicentie in te wisselen tegen de elite- of beloftencategorie. "Laten we hopen dat zich snel een nieuwe Tom Veelers of Joost Posthuma meldt, die de club weer op de kaart kan zetten" zei de voormalig olympisch en wereldkampioen in Enschede.

De ploeg begint overigens met bescheiden verwachtingen. Succes op korte termijn lijkt niet te worden verwacht. "Maar we willen de junioren van de komende jaren graag het perspectief bieden van een elite/beloftenploeg. De afgelopen jaren waren renners verplicht een amateurlicentie te nemen of te snel te kiezen voor een continentale ploeg" constateerde Hans Rekers, die de renners traint.

Op het programma van de OWC - overigens in een nieuw tenue gestoken - staan de clubcompetitiewedstrijden, Duitse semi-klassiekers en Nederlandse criteriums. De Ronde van Overijssel is vooralsnog de enige UCI-koers die op de rol staat.

Bij de elite-vrouwen kromp de selectie in tot acht rensters. Onder andere initiatiefneemster Suzanne de Lange ontbrak op het presentatiepodium, nadat zij vorig jaar door de Ziekte van Pfeiffer werd getroffen. In de clubcompetitie voor vrouwen gaat de ploeg een combinatie aan met WV Eemland.

Foto: © CyclingOnline.nl

 

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl