Kijk ook eens op

Volg onsVan Vleuten wint zilver op individuele achtervolging

Zaterdag 03 maart 2018

Nieuws - Annemiek van Vleuten won een zilveren medaille op het WK achtervolging in Apeldoorn. Het was haar eerste wereldkampioenschap op de piste.

Na het realiseren van de tweede tijd in de kwalificatie nam de wereldkampioene tijdrijden op de weg het optegen Chloe Dygert. Dygert reed in de kwalificatie een wereldrecord op de 3 kilometer  in 3.20,072. Het vorige record werd gereden op hoogte in Mexico.

Annemiek van Vleuten wist vooraf dat Chloe Dygert een klasse apart was. “De jaren hiervoor kon je met mijn tijd van 3.29 misschien nog wel wereldkampioene worden, maar toen ik Chloe Dygert vorig jaar zag rijden wist ik dat het een onmogelijke opgave was. Tweede was echt het hoogst haalbare. Ik ben heel trots op de progressie die ik geboekt heb dit jaar, het was een mooi project met veel nieuwe indrukken. Ik ga nu op hoogtestage om straks fris te starten in de Ronde van Vlaanderen. Ik hoop dat dit baanoptreden een positieve weerslag heeft op mijn wegprestaties, want ik weet nu al wel zeker dat ik door wil met dit project. Zolang Dygert in goeden doen is, wordt het ook in de toekomst lastig haar te verslaan. Ze is nog zo jong. Ik wist vooraf dat de finale een gelopen race was, zeker nadat ik snel startte. Mijn familie en vrienden vroegen of ik wel voor goud ging, maar toen legde ik ze uit dat negen seconden echt een wereld van verschil is. Ik startte hier om de best mogelijk prestatie te leveren, niet met een concrete medaillewens. En nu sta ik hier gewoon met mijn tweede WK-medaille ooit, nadat ik vorig jaar wereldkampioene tijdrijden werd.”

foto (c) Sportfoto-Dick Soepenberg

 
 


Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl