Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Zuiderzeeronde debuteert als clubcompetitieklassieker

Donderdag 12 april 2018

Clubcompetitie - De Zuiderzeeronde is als junioren- en nieuwelingenwedstrijd nog niet zo oud als andere klassiekers in de regio zoals de Omloop van Noord-West Overijssel en de Flevotour, maar de wedstrijd door Flevoland heeft de afgelopen jaren wel naam gemaakt als selectieve klassieker waar meestal de sterksten van de dag ook op het podium belanden. Dit jaar verruilt de organisatie - gelieerd aan De IJsselstreek - de nieuwelingen in voor de elite/beloften. De wedstrijd maakt deel uit van de clubcompetitie in 2018.

Frans van Varik noemt als drijvende kracht achter de ronde twee redenen voor de uitruil . "De nieuwelingen hebben op dezelfde dag ook de Omloop door het Land van Kleine Hein, waardoor beide organisaties waarschijnlijk met minder deelnemers te maken zouden krijgen. Dan kun je beter voor één locatie kiezen. Bovendien wilde de gemeente Dronten een evenement met wat meer uitstraling. Dat is dus een wedstrijd in het kader van de clubcompetitie geworden."

De renners starten om 13.30 uur voor een wedstrijd over 179 kilometer. De start en finish zijn op De Oost in Dronten gesitueerd. Na een grote ronde door de Flevopolder - waarin onder anderen de Houtribdijk en de Drontermeerdijk in het parcours zijn opgenomen - komt het peloton na 104 kilometer door in Dronten voor vier kleinere lussen rond de start- en finishplaats.

Het deelnemersveld bestaat uit de clubcompetitieploegen voor 2018. Jesper Rasch van West-Frisia klopte in de Omloop van de Veenkolonien Jeff Vermeulen (VolkerWessels-Merckx) op de finishlijn en is als gevolg daarvan leider in de individuele en de jongerenstand. De Volharding leidt bij de teams. Voor de volledige standen: lees hier

Foto: © Rudie Ottens

 

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl