Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Zuiderzeeronde is voor Jos Koop

Zaterdag 14 april 2018

Clubcompetitie - De Zuiderzeeronde is gewonnen door Jos Koop. De renner van Tempo bleef in Dronten Stan Wijkel voor. Diederik Delen werd derde.

Een kopgroep van twaalf bleef in de finale uit de greep van het peloton.

Diederik Deelen probeerde de anderen te verschalken in de finale, maar zag nog twee medevluchters passeren. "Het was niet eens mijn bedoeling om Diederik te passeren, maar hij viel stil en omdat ik vroeg was aangegaan, kwam ik hem nog voorbij. Winnen is natuurlijk nog mooier." 

Koop (TWC Tempo) vond het een enerverende koers. "De wind stond net niet gunstig om echt een verschil te maken, maar we wisten toch weg te blijven. Het zal gescheeld hebben dat we met twaalf mannen van twaalf clubs vooruit waren, er waren niet veel clubs die de slag gemist hadden én ook sterk genoeg waren om de kloof te dichten. Maar spannend was het zeker. Een mooie koers ook, zeker geslaagd als aanwinst voor de clubcompetitie."

Stan Wijkel was dichtbij en daarmee greep VolkerWessels-Merckx opnieuw net naast de winst. "Koop ging vroeg aan, ik was net te laat met reageren. Ik hoopte nog dat hij - net als Jeff Vermeulen in de Omloop van de Veenkolonien - te vroeg zou juichen, dus ik bleef sprinten tot op de meet, maar kwam net te kort. Jammer natuurlijk, maar ik ben wel blij dat ik weer voor de prijzen mee doe na een val in de Ronde van Zuid-Holland."

Jesper Rasch (West-Frisia) bleef leider in de clubcompetitie.

Foto's: Rudie Ottens

1e Zuiderzeeronde voor elite/beloften

(Dronten/2e wedstrijd clubcompetitie) 

1. Jos Koop (TWC Tempo) 175 km in 3.55.09, 2. Stan Wijkel (VolkerWessels-Merckx), 3. Diederik Deelen (Westland WV), 4. Martijn Keizer (NWV Groningen), 5. Jelmer Asjes (WP Groot-Amsterdam), 6. Martin Kelderman (UWTC De Volharding), 7. Hans Dilling (Dutch Food Valley), 8. Pieter van Oirschot (Het Snelle Wiel), 9. Kevin Reuvers (WV Breda), 10. Rens te Stroet (Kanjers voor Kanjers), 11. Melle Meeuwisse (Jan van Arckel), 12. Maurice Zaal (Kannibaal) 0.07, 13. Nick vand er Meer (Westland WV), 14. Jesper Rasch (West-Frisia), 15. Arne Peters (Adelaar)

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl