Kijk ook eens op

Volg onsMartijn Keizer wint Zuid Hollandse Eilanden Tour

Zaterdag 12 mei 2018

Clubcompetitie - Martijn Keizer heeft zijn eerste klassiekeroverwinning te pakken door in Spijkenisse de Zuid-Hollandse Eilanden Tour voor elite/beloften op zijn naam te schrijven. De coureur van NVWGroningen liet in de massasprint achtereenvolgens zijn ploeggenoot Chiel Breukelman en Jesper Rasch (West-Frisia) achter zich.

Tekst: Dan Rolandus

De 30-jarige oud-prof van achtereenvolgens Rabobank CT, Vacansoleil-DCM en LottoNL-Jumbo stak in diverse klassiekers zoals in de Ronde van Groningen (zevende) en de Zuiderzeeronde in Dronten al eerder zijn neus tegen het venster, maar nu was het wel raak. "Ik trok eigenlijk de sprint aan voor Chiel, maar de snelheid was in de paar laatste bochten zo hoog dat ik bij het omkijken zag dat ik los zat" analyseerde de Muntendammer, die als immer dienende renner zijn laatste overwinning in 2011 boekte in de Franse UCI 1.1 klassieker Boucles de l\'Aulne – Châteaulin, zijn race. "De eilanden lenen zich voor een waaierkoers, maar vanwege gebrek aan wind was het een saaie koers. We hebben een sterke ploeg (Bjorn Bakker, Sven Kramer, Chiel Breukelman en Harthijs de Vries, DR), hebben het ook een aantal keren geprobeerd, maar door het hoge tempo werden de minimale marges weer teniet gedaan waarop we onderling een plan hebben gemaakt om de sprint voor te bereiden."

Plezier is terug

Martijn Keizer baalde aanvankelijk dat hij na twaalf jaar prof te zijn geweest overbodig werd bij LottoNL-Jumbo, maar vond bij NWVGroningen het plezier terug in de sport die hij lief heeft. "Het fietsen doe ik nu puur voor mijn hobby en als je dan ook nog een keer wint is dat super mooi. Nee, ik ambieer geen profbestaan meer. Het is ook niet realistisch, want ik train 10 tot 15 uur per week, heb geen zin meer om elke dag uren op de fiets te zitten. Je bent als prof altijd van huis, dus wil ik nu genieten van mijn twee dochtertjes van anderhalf en vier, hen zien opgroeien en daarnaast met plezier blijven fietsen. Natuurlijk, ik ben nog maar 30 jaar, besef dat ik nog 35 jaar moet werken, maar ik wil niet meer weg van huis. Ik ambieer ook geen job als ploegleider, want dan ben je ook altijd onderweg. Ik ben me nu aan het oriënteren, wil iets gaan doen waar ik honderd procent achter sta. Misschien iets in de promotionele sfeer, als vertegenwoordiger een bepaald merk uitdragen, lijkt me wel leuk."

Tempo

In de tiende editie van de ZHETour werd de Hoekse Waard gemeden vanwege werkzaamheden aan de Heinenoordtunnel. De 160 kilometer lange klassieker, de derde wedstrijd meetellend voor de clubcompetitie, voerde het peloton over de eilanden Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee. Het eerste uur lag het tempo met 48 kilometer per uur zo hoog, dat ontsnappen onmogelijk bleek. Lieven Anthonise (WASp) was de eerste vluchter, kreeg een minuut, maar de Dordtenaar werd voor Dirksland teruggepakt. De Hellevoeter Michael Vingerling (WASp) won in Stellendam de eerste tussensprint en Teun Mouris won bij de eerste doorkomst in Spijkenisse de tweede. Met nog vijf kilometer voor de wielen probeerden Nils Sinschek (De Jonge Renner) uit Maastricht en Bart Dielissen (WV Breda) uit Breda de meute te ontvluchten, maar toen de twee werden ingerekend sloeg Martijn Keizer in de sprint zijn slag. Jesper Rasch uit Zandvoort blijft klassementsleider in de stand om de Clubcompetitie. Arjan Hofman uit Nunspeet greep met wederom een vierde plaats net naast het podium.

Uitslag 10e Zuid-Hollandse Eilanden Tour voor elite/beloften (derde wedstrijd clubcompetitie): 1. Martijn Keizer (Muntendam), 2. Chiel Breukelman (Gramsbergen), 3. Jesper Rasch (Zandvoort), 4. Arjan Hofman (Nunspeet), 5. Jasper Verkuijl (Baarn), 6. Bradley Soden (Highland Park, GB), 7. Joren Bloem (Brummen), 8. Luuk van Helden (Vlodrop), 9. Jelle Bootsveld (Heino), 10. Antonie van Noppen (Ridderkerk).

Foto: © Sportfoto

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl